Dragnea îl suspectează pe Năstase că l-a plagiat pe Ponta!

Poate părea un pic mai greu de înțeles și de imaginat, dar mai-marii PSD au ajuns să se suspecteze că plagiază unii de la alții atunci când vine vorba să îl pună în oarece dificultate pe un altul de-al lor din partid. Liviu Dragnea vorbește acum despre acuzații pe care le-ar fi primit dinspre Adrian Năstase și Victor Ponta, fiind de părere că primul l-ar fi copiat pe al doilea, adică profesorul s-ar fi inspirat de la ucenicul său. Cei doi foști premieri ai PSD au insinuat că actualul președinte al PSD ar avea un pact de coabitare cu Klaus Iohannis, lucru pe care Dragnea l-a negat repede, stârnind noi reacții din partea deputatului de Gorj. „Eu îl respect foarte mult pe domnul Adrian Năstase și nu mă așteptam să-l copieze pe Victor Ponta. Ar putea să mă întrebe direct. Nu există niciun fel de coabitare, nici din partea mea, nici de la Călin Popescu Tăriceanu cu președintele Iohannis. Nu este și nu va fi niciodată. Putem avea relații instituționale și nu am ascuns niciodată. Dimpotrivă, am spus mereu că vreau să avem o colaborare instituțională sănătoasă, dar nu coabitare. Ponta, în multe ziceri, a vorbit de această coabitare care nu există și nu mă așteptam să se inspire Năstase de la el. Într-o serie întreagă de afirmații neadevărate și mincinoase a fost și asta”, a menționat Dragnea.

„O aroganţă şi o jignire inutilă”

Pe contul său de Facebook, Victor Ponta nu i-a rămas dator șefului său de partid, mai ales că nu e primul lider PSD cu care intră în conflict. „Afirmația lui Liviu Dragnea este o aroganță și o jignire inutilă / nu pentru Adrian Năstase, ci pentru noi toți cei care am crescut și am muncit doar în PSD! Adrian Năstase nu m-a copiat niciodată pe mine / eu însă am încercat să îl copiez în a fi un foarte bun Prim Ministru al României (și văd că și prietenii și adversarii recunosc azi că Guvernele PSD din 2000-04 si 2012-15 au fost cele mai performante până acum)! Am mai încercat să îl copiez și să fac din PSD un partid respectat pe plan intern și internațional și un partid care își respectă și alegătorii și membrii! Liviu Dragnea (din păcate) nu a încercat nimic din aceste lucruri - el doar îl copiază pe modelul sau politic Traian Băsescu în a transforma PSD în PD-ul anilor 2000 - și guvernarea României în conducerea Consiliului Județean Teleorman. De altfel în atitudinea față de Ministrul Tudorel Toader (când a spus primul că «nu se impune schimbarea șefei DNA» și că susține orice decizie a Ministrului pentru ca azi să spună exact invers) - am recunoscut modul în care Liviu Dragnea a copiat perfect «stilul Băsescu»!”, spune Ponta.

Nu-i vrea locul lui Dragnea!

Deputatul a dat asigurări și că nu dorește vreuna din funcțiile pe care Dragnea le ocupă în prezent. Ponta a adus clarificări în această privință după ce fanii săi de pe Facebook au început să îl critice, reproșându-i că urmărește dezbinarea partidului. Fostul premier neagă însă o astfel de dorință. „Nu doresc niciuna dintre funcțiile lui Liviu Dragnea (a fost sincer că el nu vrea șef la Camera Deputaților nu-i «ca să dea cu ciocănelul» - cum este sincer și acum când spune că nu vrea să fie Prim Ministru în locul lui Grindeanu) - îmi doresc doar să copieze performanța guvernamentală a lui Adrian Năstase și nu a lui Traian Băsescu - modelul / ar fi bine pentru PSD și pentru România. PS - îmi propusesem să nu mai scriu nimic de Dl. Dragnea (de dragul celor care au votat PSD)! Dar dacă văd că acum el vorbește despre Adrian Năstase și despre mine ca să își acopere propriile frustrări și neîmpliniri…”, a mai menționat Ponta.

Vizualizări: 484

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: