Dragnea, sunat de Iohannis să demisioneze

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că vineri a fost sunat de președintele Klaus Iohannis, în jurul orei 19,00, care i-a cerut să demisioneze de la șefia partidului. 

"M-a sunat, nu e prima dată când mă sună, noi am mai comunicat, sigur, în ultimele luni. Am și comunicat, ne-am și văzut, asta nu e o crimă. M-a sunat vineri, pe la ora 7 seara, recunosc, eram la volan, dar ca să nu am și altă problemă când m-a sunat i-am spus să aștepte câteva minute, am oprit mașina, m-am dat jos și am vorbit, ca să nu vorbesc fiind la volan. Și asta mi-a spus — că îi pare rău în plan personal, dar crede că eu, având această poziție, ar trebui să-mi dau demisia, pentru că pot afecta imaginea României.

Eu cred că, nu știu, poate fără să-și dea seama a intrat aproape într-o zonă neconstituțională, pentru că, ne place sau nu ne place, dar adevărul este că un partid este o organizație, o structură în care mai mulți oameni, dincolo de politicile publice, dincolo de viziunea comună pe care o au, dincolo de doctrină, de valori, de obiective, au niște interese politice profund legitime. Toate partidele, este un lucru firesc și au și niște drepturi aceste partide, dreptul de a-și hotărî propria conducere. Mie mi s-a părut deplasat ca președintele României să ceară unui președinte al unui partid să-și dea demisia. Eu nu i-am cerut demisia domnului președinte Iohannis', a declarat duminică Liviu Dragnea, la Antena 3.

Întrebat dacă ia în calcul o suspendare a președintelui, Dragnea a răspuns negativ. (A.P.)

Vizualizări: 2,285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: