Dragoș Neagoe expune ”Head(s)#3” la Târgu Jiu

Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, găzduiește miercuri, 3 august 2022, de la ora 17.00, vernisajul expoziției de sculptură ”Head(s)#3” a artistului Dragoș Neagoe. 


Acest proiect expozițional este curatoriat de către Dorina Cioplea-Văduva și poate fi vizitat până la sfârșitul lunii august. ”Mi-a plăcut, îmi place, ador să fac portret. Este cea mai dificilă temă, dacă alegi să faci sculptura. În acel volum mic și compresat se află toată esența lumii. Acolo găsești toate răspunsurile pe care le vrei și îți dorești să le afli. Lucrul în groapă îmi oferă șansa să intru în inima, în centrul portretului (al universului) și să construiesc forma din interior în exterior, să spațializez volumele, fără a vizualiza ce poate să iasă, să le controlez numai din interiorul lor. Simt starea specială pe care o au volumele. Ce este fain este că nu mai am control vizual asupra formelor, ca un sculptor tradițional și asta mă excită grozav. Nu există teamă, frică că greșesc”, explică Dragoș Neagoe.

Născut în 1974, Dragoș Neagoe a absolvit Facultatea de Arte Plastice, secția sculptură, din cadrul Universității de Arte București, în 2002, studii completate cu un master, până în 2004. Este preocupat de multiplele posibilităţi de reprezentare a ipostazelor umanului, în special portretul. 

Experiența de câțiva ani de restaurator în cadrul Muzeului Național de Artă al României i-a oferit șansa să afle multe dintre tehnicile clasice şi moderne de lucru care, de cele mai multe ori, îşi fac simţită prezenţa în toate experimentele sale plastice. Sculptura sa  este rodul unei tehnici mai puțin obișnuite. Artistul numește acest procedeu ”În Groapă”. Tehnica este „simplă”. Sapă o groapă (mică/mare, depinde de mărimea lucrării) și gândește că tot ce este convex devine concav și invers, ce este concav devine convex. Sculptorul încearcă să vadă formele pozitive în negativ și invers.

Vizualizări: 392

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: