Vâlcea: Tabără de sculptură dedicată primei parașutiste române

Anul ”Smaranda Brătescu” 2022 a fost marcat la Vâlcea, printr-un moment susținut de șase parașutiști de la Aeroclubul Român, care au predat ștafeta autorităților locale. Tot duminică, 24 iulie, începe și tabăra de sculptură de la Pensiunea Cerna, un eveniment recunoscut în zonă. Anul acesta, toate lucrările sculptate în lemn sunt dedicate Smarandei Brăescu. 


La câțiva kilometri de Polovragi, la Vaideeni, șase parașutiști au aterizat cu drapelul României, în memoria parașutistei Smaranda Brăescu. 


”Ei au adus  sculptorilor o ștafetă care simbolizează vestea începutului de Festival dedicat Smaranda Braescu. Acestia vor  povesti gazdelor si carverilor participanți la Festivalul de Sculptura istoria Smarandei pentru a le fi inspirație și muza in realizarea operelor pro Smaranda”, susțin organizatorii. 

Ștafeta a fost preluată de un reprezentant al Consiliului Judetean Vâlcea și primarul Daniel Băluță, care la randul lui a predat-o sculptorilor. 


Smaranda Brăescu a fost prima paraşutistă şi a treia aviatoare a României. De asemenea, pe 19 mai 1936 ea a devenit prima femeie care a traversat Marea Mediterană cu un avion cu un singur motor şi fără escală pe insule.

Galerie foto







Vizualizări: 602

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: