Drama pandurului Băcilă

Victoria de poveste a pandurilor în faţa Stelei a trecut în plan secund după accidentarea groaznică a lui Băcilă. Mijlocaşul de bandă al pandurilor s-a ales cu dublă fractură de tibie şi peroneu după intrarea barbară a lui Gardoş şi va reveni pe teren abia în 2012. Băcilă a fost vizitat ieri la spitalul Elias din Bucureşti de Gardoş şi Meme Stoica şi va fi operat în această dimineaţă de un medic renumit, care până ieri a fost în concediu.

Minutul 87 al partidei de la Ploiești e unul care-i va marca restul carierei de fotbalist a lui Băcilă. Mijlocașul a vrut să plece pe un contraatac, a fost atacat dur de stelistul Gardoș și, pentru un moment, numai țipetele sale de durere s-au auzit pe stadion.

Operat în această dimineaţă

Imaginile cu piciorul stâng al lui Băcilă fluturând în aer, au șocat o întreagă Românie. Imediat după intrarea, voită sau nu, dar cu siguranță criminală a lui Gardoș, pentru Băcilă a început coșmarul. Chiricheș a fost cel care a stat întins la pământ lângă colegul său în cele 4 minute după care ambulanța a reușit să intre pe teren. Băcilă a fost dus de urgență la spitalul din Ploiești, după care a ajuns la Elias în București, totul în niște chinuri groaznice. Băcilă a primit calmante pentru a face față durerilor atroce și nu a putut fi operat ieri. Doctorul șef de la secția de Ortopedie a spitalului Elias s-a întors spre seară din concediu. ”Toată lumea își face griji pentru el, cu toții suntem triști. Suntem la spitalul Elias din București, domnul doctor care o să-l opereze, Horia Orban, sosește abia în după amiaza aceasta (n.r. ieri) dintr-o vacanță din Grecia și totuși nu riscă să-l opereze în seara aceasta pentru că vine după o călătorie cu avionul. Deci Cosmin Băcilă va fi operat mâine de dimineață (n.r. astăzi)”, a confirmat președintele executiv Eugen Pârvulescu, cel care a stat în permanență lângă Băcilă în orele de coșmar.

Au refuzat ajutorul Stelei

Băcilă a fost vizitat ieri dimineață în rezerva de la spital de către cel care l-a accidentat, Florin Gardoș dar și de managerul stelist Mihai Stoica. Acesta din urmă a propus ca Băcilă să fie operat de către medicul stelist Ionuț Codorean la Spitalul Militar. Gorjenii au refuzat însă propunerea. ”Noi discutasem deja cu doctorul Orban și a rămas să fie operat la Elias. Este un doctor renumit, din câte am înțeles a operat mulți sportivi și sperăm ca și operația lui Cosmin să fie tot o reușită”, a explicat același Pârvulescu.

Şi-a iertat ”călăul”

Dacă imediat după meci nici nu voia să audă de Gardoș, Băcilă a trecut peste supărare și i-a acceptat scuzele acestuia. ”Gardoș m-a sunat de duminică seara că voia să vină să-l vadă dar Băcilă era destul de supărat. Oricare dacă ne-am pune în situația lui am fi supărați și nervoși pe el și cu un pic de răutate dar a venit Gardoș și i-a explicat că n-a vrut. Cred și eu că nu a vrut, pentru că cei care vor să rupă piciorul unui adversar, aceia nu sunt oameni. E normal până la urmă ca Cosmin să-i accepte scuzele, a venit și Mihai Stoica, îi cred că le pare rău și lor. Dar asta e, nu mai avem ce face, timpul nu-l mai dă nimeni înapoi, doar ne gândim la viitor” spune Pârvulescu. ”Florin a fost la mine, l-am rugat să stea liniştit, nu am nimic cu el, l-am iertat şi mi-a spus că pentru el contează foarte, foarte mult ce fac. Mi-a spus că nu a putut să doarmă. E greu, asta e! Sper să iasă bine operaţia şi să fie bine pentru toată lumea!L-am iertat, i-am urat baftă și să nu pățească și el ce-am pățit eu. Știu că era distrus după meci, dar mai distrus ca mine nu putea să fie, nu- Sufăr încontinuu, sunt terminat. Vreau să mă operez cât mai repede pentru că nu mai pot să stau in pat!", a spus și Băcilă pentru GSP.ro.

Putea să moară cu zile !

Drama lui Băcilă putea fi mult mai gravă, dacă ne gândim că salvarea aflată la stadion a avut nevoie de nu mai puțin de 4 minute să intre pe teren! Și asta din cauza proastei organizări de la stadionul Astra unde lacătul era pus pe poarta pe care trebuia să pătrundă ambulanța și o reclamă gonflabilă la o marcă de bere bloca accesul acesteia spre teren! Norocul lui Băcilă că nu a avut nevoie urgentă de oxigen că altfel ar fi putut muri cu zile. ”Am trecut pe lângă o posibilă tragedie”, sunt convinși gorjenii.

Pandurii îi prelungesc contractul

În toată avalanșa de vești proaste, Băcilă a primit și două bune. Fractura pe care a suferit-o e una ”curată”, doar pe os, astfel că nu există riscul ca fotbalistul să-și încheie cariera. În plus Băcilă a primit garanții că-i va fi prelungit contractul cu Pandurii, care expiră în vară. ”Băcilă mai are contract cu noi un an de zile și nu se pune problema să nu-i prelungim contractul. Avem tot timpul să-i facem o propunere, deocamdată nu ne gândim la contracte. Ne gândim doar la omul Cosmin Băcilă, jucătorul nostru, ne rugăm toți la Dumnezeu să reușească operația iar el să revină pe gazonul verde care-i este atât de drag” crede Pârvulescu. ”Încă nu mi s-a spus nimic despre asta, dar ar fi un gest foarte frumos! Eram în discuții cu ei, să vedem dacă se va semna până la urmă”, a spus și Băcilă la sport.ro.

Între 16 şi 24 de etape ar putea fi suspendat Gardoş pentru cartonașul roşu primit, asta dacă se va judeca după litera regulamentului care prevede o astfel de pedeapsă în cazul vătămării fizice grave a victimei

”Medicii mi-au zis ca nu e așa grav pentru că e doar osul rupt. Nu au sărit așchii și nici nu sunt altfel de fisuri. Mi-au zis că voi putea să joc fotbal fără nicio problemă”           

Cosmin Băcilă (sport.ro)

”Îl cunosc foarte bine pe Cosmin, se va recupera în câteva luni, totul depinde de el. Îmi pare foarte, foarte rău. Am văzut faza de foarte multe ori, Gardoş a jucat mingea, nu a ridicat piciorul. A fost un accident nefericit”

Mihai Stoica, manager Steaua

Galerie foto



Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: