Vlaicu pune tunurile pe Călinoiu şi Cârcuimaru !

Marius Vlaicu e foc şi pară după ce a demisionat din funcţia de preşedinte al secţiei de baschet a Energiei. Vlaicu e convins că a fost „lucrat” politic de Cârciumaru şi Călinoiu care au fost de acord să dea bani la echipă doar în cazul în care şeful de la UNPR era înlăturat. Vlaicu îi atacă şi pe foştii colegi din club Gore Popescu si Maioreanu dar şi pe şeful Ion Surdu.

Ieri de dimineaţă Vlaicu şi-a scris demisia de la Energia dar pleacă cu scandal de la echipă. Şi asta după ce finanţatorii clubului au hotărât să nu renunţe la secţia de baschet dar să schimbe preşedintele.

„Domne, dacă e Vlaicu noi nu dăm“

Vlaicu, care nu a fost invitat la şedinţă, a fost lăsat să-şi dea demisia de onoare şi arată acum cu degetul spre PSD-iştii Cârciumaru şi Călinoiu. Pe şeful Consiliului Judeţean îl numeşte ironic „profet” pentru că a anunţat încă de miercuri demisia lui deşi Vlaicu a oficializat-o abia ieri. „Am demisionat şi în semn de protest faţă de cum alocă banii Primăria Târgu Jiu şi Consiliul Judeţean. Sunt bani publici, cu toţii suntem contribuabili la aceste instituţii şi ar trebui să aloce mai mulţi bani. Sunt judeţe în care sportul este privit altfel. Sper ca prin gestul meu să trag un semnal de alarmă şi aceste instituţii să dea banii la timp astfel încât clubul să nu fie nevoit să refuze participarea în cupele europene (n.r. Energia a refuzat invitaţia de a merge la Cupa Balcanică). Se pare că, în condiţiile în care domnul Trotea nu putea să mai dea, singura soluţia a venit tot de la Primărie şi Consiliu dar aceştia, ca finanţatori, au spus „Domne, dacă e Vlaicu noi nu dăm!” Aşa că am demisionat”, spune ferm Vlaicu.

Atac şi la handbal

Un singur an a rezistat Vlaicu ca preşedinte al secţiei de baschet timp în care a fost ignorat de finanţatorii care nu l-au invitat la nicio şedinţă. Asta spre deosebire de şeful de la handbal, Gore Popescu care a intrat acum şi el în gura lui Vlaicu. „Mi s-a reproşat mereu că sunt om politic dar oare cei care conduc secţia de handbal nu sunt oameni politici? Stimă pentru Grigore Popescu dar e vicepreşedinte PDL Tg Jiu, iar Andrei Maioreanu mi-e prieten dar e şi el om politic, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Gorj. Aşa că aceste reproşuri cum că sunt om politic şi fac rău, nu se adeveresc”.

Energia, datornică la stat

Fostul preşedinte al baschetului e convins că echipa nu va face performanţă atâta timp cât e mereu în umbra celei de handbal. Aceasta din urmă e favorita şefilor şi are buget dublu faţă de cea de baschet! În plus Vlaicu îi acuză de şefi de nepăsare pentru că datoriile la stat s-au adunat în ultimii ani. „În urma controlului de la Finanţe, clubul are datorii mari la bugetul statului, le-a făcut Marius Vlaicu?”, se întreabă retoric acesta. „Nu suntem singurii, sunt multe echipe care au datorii la stat. Am încercat o reeşelonare dar neavând patrimoniu nu am putut depune garanţii. Am stabilit cu membrii asociaţi că vom plăti în 3 tranşe din care una în cursul lunii următoare. Consider că nu vor fi probleme şi clubul nu va fi afectat de aceste datorii” a replicat Ion Surdu.

„Personal cred că echipa s-ar fi desfiinţat dacă nu demisionam. E posibil să mă înşel, dar asta cred”

Marius Vlaicu

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: