Energia i-a găsit înlocuitor lui Darby !

Fanii Energiei pot răsufla uşuraţi. Plecarea vedetei Louis Darby în Cipru nu va lăsa echipa fără un om spectacol. Gorjenii s-au mişcat foarte repede şi au adus un alt american, pe Brandon Fields. Jucătorul are 23 de ani, şi-a făcut ucenicia în SUA, iar anul acesta a devenit campion în Maroc.

Noua trupă de baschet a Energiei începe să prindă contur! După Robert Gilles, un alt american, Brandon Fields şi-a dat acordul să joace un sezon la Târgu Jiu. În plus cei doi Nikolic vor continua la Energia, la fel ca Mocanu, Gliga, Alionescu sau mezinul Bratoloveanu.

E pe stilul lui Darby!

Suporterii Energiei au aşteptări mari de la noua echipă şi pe bună dreptate. Plecarea omului spectacol, Louis Darby, a lăsat un gol în inimile lor, dar Brandon Fields promite că se va ridica la nivelul acestuia. Cel puţin asta putem vedea pe înregistrările video care arată că Fields are explozia de pătrundere a lui Darby, dar şi o mână sigură la aruncările de 3 puncte.

Jucătorul de 23 de ani (1,93m şi 84 de kg) originar din Los Angeles a jucat între 2007 şi 2010 pentru echipa colegiului american Nevada Wolf Pack. Acolo a înregistrat pe meci medii de: 14,5 puncte şi 33 de minute. În plus procentajele sale au fost de: 43,1% la aruncările de 2 puncte, 33,3% la cele de 3 şi 61,8% de la linia de fault. Sezonul trecut Fields a câştigat campionatul în Maroc cu echipa As de Sale.

Troupe posibil, Bigus nu!

Energia continuă negocierile cu cei care au dus greul sezonul trecut. Căpitanului echipei Porter Troupe i s-a oferit însă un contract mai mic. „Nu ştim dacă va accepta acest contract, pentru că el a declarat că vrea să revină la Tg-Jiu pe acelaşi salariu. În plus, el doreşte şi un avans substanţial din contract. Aşteptăm un răspuns din partea lui Porter Troupe”, a declarat preşedintele secţiei Dan Cumpănaşu pentru siteul oficial al clubului.

Energia trebuie să caute însă de urgenţă un pivot. Şi asta pentru că uriaşul polonez Rafal Bigus a pierdut până la urmă „războiul” cu soţia sa. Aceasta s-a împotrivit revenirii la Târgu Jiu astfel că în ciuda celor 2,16 metri ai săi, la Bigus în casă, se pare că „găina” este cea care cântă.

Au antrenor şi în acte acum

Cumpănaşu a decis ca pentru sezonul care vine să meargă tot pe mâna sârbului Slobodan Nikolic, cel care a obţinut locul 11 campionatul trecut. Cei doi au bătut palma pentru un nou contract. „Am semnat cu Slobodan Nikolic! Noi ne-am înţeles în prealabil cu antrenorul Energiei din sezonul trecut, dar nu era prioritar să semnăm contractul, pentru că în acest timp am lucrat împreună cu Slobodan pentru semnarea contractelor jucătorilor şi pentru a forma un nucleu de jucători pentru viitorul sezon. În condiţiile în care bugetul este limitat, Nikolic a semnat, la fel cum o fac şi jucătorii, un contract pentru o perioadă de 9 luni, începând cu 1 august şi pană la 30 aprilie anul viitor. În varianta în care vom ajunge să jucăm în faza finală a play-off-ului, adică pentru locurile 1-4, lucru pe care îl doresc cu toată ardoarea, fiecare contract se va prelungi cu o lună de zile" spune Cumpănaşu pentru csenergia.ro.

Aduc şi români !

Cumpănaşu spune că a mai ajuns la un acord şi cu un jucător român de calibru. Este vorba de Adrian Guţoaia, fostul jucător al celor de la Asesoft Ploieşti, acolo unde nu a prins însă multe minute sezonul trecut. Guţoaia are 21 de ani şi evoluează pe postul de extremă. Anul trecut a jucat doar 14 de minute pe meci şi a avut o medie de 2,8 puncte şi 2 recuperări pe meci. Guţoaia e fost component al naţionalei României under 18 dar şi under 20. Adrian Guţoaia a participat cu selecţionata U20 la Campionatul European, Divizia B, competiţie organizată în Austria, la Oberwart. Aici, gălăţeanul a evoluat în 5 din cele 7 partide ale tricolorilor, contabilizând o medie de 20 de puncte pe meci. Mai mult, cu 35 de puncte marcate împotriva Slovaciei, Guţoaia a stabilit recordul acestei ediţii.

Ca urmare a prestaţiei din Austria a venit şi debutul la prima reprezentativă. Acesta a fost consemnat la data de 11 august, în confruntarea României cu Suedia, iar primele sale două puncte au venit în partida cu Belarus, câştigată de elevii lui John Neumann, cu 80-79, la Minsk.

„După cum spune tatăl nu sunt probleme în ceea ce îl priveşte pe Stefan Nikolic. Fiul antrenorului este plecat din Serbia, în vacanţă, dar după ce se va întoarce, va reveni la Tg-Jiu. Stefan va continua la Energia iar până la 31 iulie vom avea tot lotul complet!” 

Dan Cumpănaşu, preşedinte Energia Rovinari

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: