Drobul, preparatul vedetă de pe masa de Paște

Sărbătorile Pascale bat la ușă, iar bucătăresele din pensiunile de la poalele munţilor din judeţul Gorj lucrează la foc continuu pentru ca masa cu produse tradiţionale să fie gata. Drobul de miel este preparatul vedetă şi în acest an, iar reteţa este şi ea una specială.

Pentru ca masa de Paşte să fie aşa cum trebuie, bucătarii lucrează neîncetat pentru ca turiştii să fie serviţi cu preparate alese. De pe masă nu va lipsi drobul, vedeta sărbătorilor Pascale. La o pensiune din Gorj, drobul se prepară cu foarte mare atenţie.

”Avem aici compoziţia. Avem ficat de oaie, organe care vin fierte şi amestecate prin maşină, după care vin amestecate cu grăsime, piper, sare, verdeaţă, pătrunjel, ceapă verde şi usturoi. După ce în punem în tavă, mergem cu el la cuptor și îl punem la o temperatură de 160 de grade pe coacere. Îl lăsăm circa 50 de minute şi este gata”, a spus Cristina, bucătar.  

Proprietarii de cabane din zona Polovragi spun că se pregătesc intens, însă sunt cam dezamăgiţi de faptul că numărul turiştilor este mult mai mic faţă de alţi ani. ”În prima zi de Paşte o să organizăm o masă festivă, cu muzică şi voie bună. Gradul de ocupare este mai mic faţă de cum ne aşteptam anul acesta, comparativ cu anii trecuţi. Cred că lumea este reticentă”, a spus Ana Caralicea, proprietarul unei pensiuni din Polovragi.

Turiştii sunt atraşi de aerul curat, dar şi de bucatele tradiţionale olteneşti. ”Am venit pentru sărbătorile Pascale într-o zonă minunată, la munte, cu aer curat, produse tradiţionale, tot de ceea ce avem nevoie”, a spus o turistă.

Vizualizări: 1,207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: