Truc simplu pentru curățenie impecabilă înaintea Paștelui

Gospodinele au mult de lucru în această perioadă din an, iar curățenia este esențială înaintea Paştelui. Pentru a te bucura de confort și pentru a lăsa o impresie bună invitaților tăi este nevoie de o curățenie impecabilă ce se poate realiza cu produse naturale pe care le ai în casă.

O cană de ceai negru ar putea fi, de fapt, un bun detergent de uz casnic dacă preferi metodele de curăţenie prin care să protejezi mediul. Astringența ceaiului elimină grăsimea și praful de pe suprafeţe, iar acesta adaugă și strălucire podelelor din lemn masiv și mobilierului.

Ceaiul negru a fost folosit pentru a spăla destul de multe podele din lemn de esență tare de-a lungul istoriei. Acidul tanic din ceai curăță și dă strălucire unei podele vechi din lemn masiv, iar dacă aveţi aşa ceva în casă şi vreţi să o protejaţi este recomandat să apelaţi la acest ceai.

Se fierbe o oală cu apă și se adaugă cinci-șase pliculețe de ceai în apă. Oprește focul și lasă ceaiul să stea și să se infuzeze timp de aproximativ 10 minute. Pune apoi ceaiul în găleata cu mop şi adăugă apă rece pentru a scădea temperatura, dacă este necesar. Introdu mopul în apa cu ceai, apoi stoarce-l bine şi spală podeaua așa cum ai face-o în mod normal. La fel se pregătește și soluția pentru curățat geamuri, însă, în loc de mop se va folosi o lavetă microfibră curată.

Poţi folosi frunzele de ceai verde şi pentru a îndepărta mirosurile din frigider. Surprinzător sau nu, pungile de ceai pot absorbi acele mirosuri din frigider la fel ca și bicarbonatul de sodiu. Sau, poți pune un recipient neacoperit în frigider cu frunze de ceai uscate pentru o zi sau două iar frunzele vor absorbi chiar și mirosul de usturoi sau de ceapă.

Vizualizări: 654

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: