Cum să îngrijiţi bujorii de grădină pentru a înflori abundent

Bujorii sunt flori care înfloresc doar o dată pe an dar pentru a face multe flori au nevoie să fie îngrijiţi corespunzător primăvara. Primăvara bujorii nu au nevoie neapărată de apă, dar au nevoie să fie feriți de băltirea apei, pentru că rădăcinile lor sunt foarte sensibile și planta moare în câteva zile dacă este exces de apă.

Bujorii de gradină au flori luxuriante, înalte și relativ rezistente. Fiind plante perene, ei înfloresc de la începutul primăverii până toamna şi rezistă zeci de ani la rând dacă sunt bine îngrijiţi. Dacă sunt plantați corect, în solul potrivit, bujorii de gradină vor creste singuri cu apă de ploaie, căldură și lumină.

Ideal, bujorii se plantează la începutul toamnei dar pot fi plantați și la începutul primăverii.  Când plantezi bujorii în gradină este recomandat să nu îi înghesui, pentru a nu le opri dezvoltarea. Alege un loc luminos, pentru că aceste flori au nevoie de cel puțin 6-8 ore de soare pe zi. Următoarea condiție este să afânezi bine pământul în care îi vei planta și să ai grijă să-l sapi între rânduri o dată pe an.

Este de preferat să fie la adăpost de vânturi puternice, așa că cel mai bine îi plantezi într-o zonă însorită de lângă un gard protector.

Bujorii cresc bine în locurile luminate din plin și preferă un sol argilos, bine drenat, amestecat cu compost. Soarele este cea mai importantă necesitate a bujorilor și un element esențial pentru întreținerea lor. Udarea trebuie să fi e moderată, mai ales în lunile iulie-august, când bujorii își formează mugurii incipienți.

Bujorii de gradină nu trebuie rupți după ce înfloresc pentru că nu vor mai crește și nici nu vor mai înflori. Poți rupe florile abia după primii 2-3 ani în care au înflorit cu succes. Chiar dacă bujorii vor înflori în primul an după plantare, abia în al treilea an de viață vei observa că fac mai multe flori.

Poți stimula producția de flori dacă rupi frunzele, pentru că, oricum bujorii de gradină au frunze multe, așa că dacă le rupi, circulația aerului este îmbunătățită, iar apa din sol este mai bine gestionată.

Un detaliu esențial pentru întreținerea bujorilor este ca rădăcinile acestora să nu fie deranjate decât foarte rar și doar dacă este absolută nevoie. La rădăcină nu se umblă niciodată vreme de 4-5 ani de la plantare, iar eventualele lucrări care implică rădăcina trebuie făcute cu riscul ca tufa să nu mai înflorească doi-trei ani.

Vizualizări: 1,062

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: