Drum comunal închis în Roșia de Amaradia. Familii izolate!

Două familii sunt izolate de câteva luni bune în comuna gorjeană Roșia de Amaradia. Pământul a luat-o la vale pe câteva hectare, a scos din rădăcini copaci și a distrus un drum comunal pe o lungime de zeci de metri. Oamenii se descurcă așa cum pot. Ajung în centrul localității prin grădina unor vecini. Autoritățile dau vina pe Instituția Prefectului Gorj că nu a grăbit demersurile să obțină bani de la Guvern pentru consolidarea terenului afectat de alunecare.

Alunecarea s-a reactivat la începutul acestei luni. Patru case sunt în pericol. Două familii sunt deja izolate după ce drumul de acces s-a rupt. Și acum, la aproape o jumătate de an de când pământul a luat-o la vale, oamenii sunt în aceeași situație, iar autoritățile au mâinile legate.

Primarul localității Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, dă vina pe Prefectură că tărăgănează prea mult lucrurile: „Avem un drum comunal care și acum e închis și cele două gospodării din zona respectivă sunt izolate ca și cale de acces. Merg prin curțile cetățenilor. Se cunoaștre această problemă și, cu regret o spun, Prefectura Gorj nu și-a făcut treaba pe deplin în sensul că n-a instrumentat proiectul de Hotărâre de Guvern care să fie comunicat la București și, în urma căruia, să se aloce sumele necesare pentru realizarea unei investiții de consolidare”.

De 1,5 milioane de lei ar fi nevoie ca zona să fie consolidată. Problema nu este deloc nouă. Alunecarea de teren a fost semnalată de anul trecut, dar primăria n-a primit niciun ajutor, iar situația se agravează cu fiecare zi. „Din ultima discuție pe care am avut-o cu domnul prefect, a reieșit faptul că alunecarea respectivă chiar este de anvergură și încă nu se vede o soluție. Suma care ar trebui să fie alocată ar fi una colosală să înlăturăm efectele alunecării de teren, să refacem zona. Așteptăm totuși. Eu am depus un proiect și la Compania Națională de Investiții. Așteptăm o soluție pentru că, altfel, acea problemă se va amplifica din punctul de vedere al gravității fenomenului de alunecare de teren și lucrurile vor sta mult mai grav la anul. Această problemă a fost semnalată de 2-3 ani, numai că s-a întârziat cu alocarea sumelor și am ajuns într-o situație în care chiar nu mai avem ce să mai facem”, a mai explicat, Liviu Cotojman, la Radio Accent.

Vizualizări: 1,061

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: