Ce fel de hrană trebuie asigurată pentru ca găinile să facă ouă!

Tot mai mulți români își cresc găinile proprii pentru a avea ouă sănătoase dar mulți se plâng că acestea uită să mai facă ouă. În general este vorba de alimentație iar cei care vor să aibă ouă permanent trebuie să știe cu ce să hrănească găinile ca să facă ouă multe.

Pentru a face ouă, găinile trebuie hrănite cu o anumită mâncare, spun experții avicultori. Nu vă așteptați că doar iarba va face ca găinile să depune ouă continuu. La fel cum nu trebuie să  vă bazați doar pe cereale pentru o producție bună de ouă.

Există furaje mixte excelente pentru creșterea păsărilor, care permit proprietarilor să nu își mai facă probleme cu hrana păsărilor.

Astfel, dacă doriți să pregătiți singuri hrana pentru păsări, trebuie să le creați un meniu echilibrat din produse pe care le puteți cumpăra sau cultiva în propria grădină.

Găinile ouătoare au nevoie de cel puțin 130-180 grame de mâncare echilibrată într-o zi. Meniul găinilor depinde de scopul pentru care sunt crescute, însă și de vârsta lor.

Indiferent de vârsta găinilor pentru ouă, acestea trebuie să aibă întotdeauna accesibile următoarele produse: cretă, făină de oase, făină de pește și nisip de râu spălat.

De asemenea, ar fi bine să le se asigure păsărilor cel puțin câteva ore de plimbări în aer liber pentru a găsi viermi, larve, rădăcini și verdeață.

Până la vârsta de 5-6 luni, găinile fac ouă foarte rar, pentru că sunt în proces de creștere, iar în această perioadă, principala sarcină a fermierului este creșterea păsărilor sănătoase. Accentul se pune pe proteine și vitamine.

Meniul găinilor trebuie să conțină amestecuri de cereale, legume și verdeață, tocătură de oase sau făină de oase și suplimente minerale.

Amestecul de cereale conține 60-70% grâu și câte 10% ovăz, secară și orz. Găinile încep să ouă cam de la 6 luni, iar în meniu se vor adăuga preparate sau alimente cu un conținut sporit de calciu.

După un an, găinile fac ouă mai puține. Această perioadă poate fi prelungită pentru un timp doar ajustând meniul găinilor, adăugându-se în meniu dovleac, floarea-soarelui, carne tocată de pește, verdeață tocată și complexe de vitamine. Nu în ultimul rând, o parte din cereale ar trebui să se lase la germinat înainte de a fi date găinilor.

Vizualizări: 3,647

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: