Drum recent asfaltat, plin de cratere. Acuzaţie: „Au umplut gropile cu smoală”

Un drum de tarla din comuna Alimpeşti a devenit impracticabil la nici doi ani de la recepţionarea lucrărilor. Şoseaua s-a surpat şi cratere adânci s-au format pe carosabil. Localnicii se plâng că nu mai pot ajunge la pământurile lor cu maşinile sau căruţele. Administraţia locală dă vină pe terenul din zonă, spunând că este unul mlăştinos.

Este vorba de drumul de tarla din satul Sîrbeşti, care a fost asfaltat cu bani de la Uniunea Europeană. Lucrările au fost recepţionate în mai 2016 şi numai la câteva luni au început să apară şi primele fisuri. În urma ninsorilor din această iarnă, şoseaua s-a surpat pe circa 20 de metri. Pe carosabil s-au creat astfel gropi adânci. Din cauza acestora, localnicii nu mai pot ajunge cu maşinile sau căruţele la terenurile pe care le au în zona respectivă.

Consilierul local Leonida Belgher crede că lucrările au fost prost făcute. „E terminat drumul, nu mai pot oamenii să mai treacă pe acolo. E aşa de când l-au făcut. N-au respectat proiectul, n-au săpat absolut deloc şi au furat balast din Olteţ şi au pus asfaltul direct pe balast. Trebuiau să sape vreo 50 de centimetri. Şi n-au săpat, asta este problema. Toate drumurile au crăpat şi le-au umplut cu smoală. La recepţie le-au umplut cu smoală. Am sesizat AFIR Craiova, de două ori, n-au venit”, a comentat Leonida Belgher.

„O să facem o variantă ocolitoare”

Primarul comunei Alimpeşti susţine că surpările s-au produs din cauza terenului băltos. De asemenea, primarul Dan Floarea spune că lucrarea este în garanţie până în 2019, drept urmare, drumul va fi refăcut pe banii constructorului. „Este o alunecare de teren acolo, care s-a accentuat după ultima zăpadă. Drumul este încă în garanţie. Am făcut notificare către firma din Vîlcea şi o să vină să remedieze. Este un teren, o mlaştină acolo, care se tot mişcă. Ei au venit şi au mai reparat acolo, de 2-3 ori, parcă tinde să plece mai rău. Probabil o să taie acolo asfaltul, şi am şi vorbit cu unii cetăţeni, să facem o variantă ocolitoare. O să deviem un pic, pentru că altă variantă mai ieftină nu este. Să vii în vârful dealului cu piloane, cu coloane Benotto, nu văd rentabilitatea. Restul drumului este intact, e destul de bine. Doar acolo este o porţiune, sunt drumuri făcute pe deal. Probabil şi proprietarii nu au vrut să devieze”, a declarat primarul Dan Floarea.

Autorităţile locale au spus că înainte de a trece la reparaţii, constructorul va băga umplutură în gropile de pe drum, astfel încât oamenii să poată ajunge la proprietăţile lor. Acest tronson de drum are o lungime totală de aproximativ o jumătate de kilometru.

Vizualizări: 2,506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: