Drumul surpat de la Mătăsari rămâne un pericol pentru şoferi

La mai bine de două luni de când drumul judeţean DJ673A a luat-o la vale chiar la intrarea în comuna Mătăsari, autorităţile judeţene nu au luat nicio măsură pentru consolidarea părţii carosabile. Au fost montate doar indicatoare rutiere care nu vor fi de niciun folos în situaţia în care surparea se va accentua şi mai mult. Cert este că din luna noiembrie, atunci când s-a produs alunecarea de teren, situaţia s-a agravat, surparea cuprinzând o suprafaţă şi mai mare. Autorităţile promit că în cel mult o lună lucrările de consolidare vor fi demarate.

Surparea s-a produs în noiembrie 2014 pe drumul judeţean ce face legătura dintre Mătăsari şi Ciuperceni, pe o porţiune de peste 10 metri. De atunci alte două surpări s-au mai produs de-a lungul acestui drum judeţean în zona cunoscută ca „Mâna Minerului”, datorită monumentului ridicat pe dealul de la intrarea în localitatea Brădet. La finele lunii noiembrie autorităţile judeţene spuneau că drumul DJ673A este inclus într-un program de reabilitare, iar referitor la surparea survenită la intrarea în Mătăsari urma ca proiectantul să prezinte soluţia pentru consolidarea zonei afectate de alunecări. Acum, autorităţile judeţene dau un răspuns similar. „Banii necesari pentru consolidarea drumului au fost acordaţi printr-o hotărâre de Guvern în data de 23 decembrie. Este vorba de 1,5 milioane lei. Pe 6 ianuarie a fost constituită o comisie mixtă din salariaţi de la Prefectură, Consiliul Judeţean, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Apele Române, care a fost la faţa locului. S-a luat decizia demarării procedurilor pentru proiectare şi execuţie cât mai urgent. Proiectantul are termen 2-3 săptămâni să termine proiectarea, deci undeva la începutul lunii februarie ar trebui să înceapă lucrările”, a declarat Alin Şipanu, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

Cert este că acest drum rămâne în continuare un pericol pentru participanţii la trafic mai ales că ne aflăm în sezonul rece, cu ninsori, iar pe porţiunea respectivă de şosea se poate circula pe un singur sens de mers. Constructorul în acest caz este societatea SC Secol România SRL, iar proiectantul SC Road Construct SRL. După ce Pandurul a relatat pericolul la care sunt expuşi şoferii, autorităţile judeţene au mai montat câteva indicatoare rutiere în zonă. Problema este că surparea se agravează pe zi ce trece.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: