Cum arată Casa de Cultură din Motru după reabilitare

Casa de Cultură din municipiul Motru a căpătat un nou aspect după ce administraţia locală s-a implicat şi a alocat banii necesari pentru reabilitarea clădirii. Cele mai multe îmbunătăţiri au fost aduse în interiorul Casei de Cultură, iar de ieri este funcţional şi sistemul de încălzire. Administraţia locală spune că în viitor va fi complet modernizată printr-un proiect pe fonduri europene.

Circa 100 mii lei a alocat primăria Motru pentru a pune la punct Casa de Cultură din municipiu. Au fost achiziţionate calorifere pentru sala de spectacole, dar şi pentru birouri. A fost înlocuită pardoseala acolo unde era distrusă, scaunele au fost recondiţionate, s-a montat cortină în sala de spectacole, s-a refăcut hidroizolaţia şi a fost schimbată toată instalaţia electrică. Băile au fost reabilitate, iar holul de la intrare a fost reparat.

Primarul Dorin Hanu spune că în această unitate nu vor avea loc decât acte de cultură. „Casa de Cultură este funcţională. S-a făcut primul spectacol pe 23 decembrie, cu Concursul de Colinde. Am reuşit să terminăm şi cu căldura. Zilele acestea am băgat ultimele trei calorifere pe scenă. Arată destul de bine ţinând cont de felul în care se prezenta când am preluat-o. Era într-un grad de degradare foarte ridicat. Urmează să dăm drumul la studiul de fezabilitate pentru realizarea unui proiect pe fonduri europene, astfel încât să o modernizăm în totalitate. Să o anvelopăm, să o acoperim, să o aranjăm cât să fie cât mai funcţională şi cât mai ospitalieră pentru cei care vor să facă spectacole acolo”, a spus primarul Dorin Hanu.

Cetăţenii s-au arătat mulţumiţi de modul în care arată în prezent Casa de Cultură. „Mulţi dintre ei, când au văzut că punem firma în faţă şi steagurile, treceau şi îşi făceau cruce. Spuneau: Doamne ajută, am trăit să o văd şi pe asta! Foarte mulţi oameni mi-au spus că nu mai credeau că această Casă de Cultură va mai fi folosită pentru ce a fost făcută. Sunt mulţi foşti mineri care au participat la construcţia ei şi oameni care îi ştiu istoricul. Impactul a fost foarte pozitiv la populaţie”, a mai spus primarul Dorin Hanu.

Printr-o hotărâre de Consiliu Local denumirea clădirii a fost schimbată din Casa Sindicatelor în Casa de Cultură Municipală Motru. Aici va fi mutată biblioteca, dar şi Arhiva primăriei.

SPECTACOL UMANITAR

La Casa de Cultură din municipiul Motru a avut loc ieri spectacolul umanitar organizat pentru ajutorarea unei fetiţe bolnave din localitate. Annes-Elena Iacobescu are 10 anişori şi a fost diagnosticată cu leucemie. Circa 400 de persoane au fost invitate la spectacol.

Vizualizări: 328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: