Planurile administraţiei locale din Motru pentru anul acesta

Administraţia locală din municipiul Motru şi-a propus ca în acest an să finalizeze proiectele începute în anii trecuţi. Sunt în plan şi alte proiecte pentru care autorităţile locale vor încerca să obţină finanţare externă. Cât despre investiţiile din bugetul local, administraţia este mai rezervată, asta pentru că veniturile s-au diminuat simţitor în ultimii ani. Primarul Dorin Hanu speră ca din bugetul propriu să poată suporta măcar cofinanţările la proiectele viitoare.

Punerea în funcţiune a ştrandului municipal, încheierea lucrărilor de amenajare a Parcului Minerul şi modernizarea căminului social sunt obiectivele pe care şi le-a propus administraţia locală din Motru să le finalizeze în cursul acestui an. O altă prioritate pentru autorităţile locale este introducerea reţelei de apă în satele care aparţin municipiului. Primăria a contractat şi un credit bancar de 3.2 milioane pentru a putea asigura cofinanţarea acestei investiţii din care deja a alocat o parte din sumă. „Vreau să termin proiectele pe care le mai am în derulare din portofoliul de proiecte din mandatul anterior, 2007-2014. Este vorba de ştrand care este terminat, în sfârşit s-a găsit şi soluţia tehnică pentru bazinul cu care am avut probleme. De Parcul Minerului din zona T-urilor care este într-o fază avansată. Trebuie terminat până la jumătatea lunii martie şi sunt convins că va fi terminat. Zilele acestea am predat amplasamentul pentru căminul social. Deja a început să se lucreze, trebuie terminat obligatoriu până la sfârşitul anului. Au şi apărut solicitări din partea cetăţenilor pentru locuinţe sociale de acest tip. Cel mai important este proiectul prin Compania Naţională de Investiţii, este vorba de introducerea apei potabile în satele aparţinătoare. Avem peste 22 km de conductă. Nu s-a finalizat pentru că firma din Ungaria a dat faliment. S-a făcut un nou contract, s-a re-licitat lucrarea şi suntem în fază de a începe şi acolo lucrările, îndată ce vremea va permite”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.  

Şapte proiecte vor fi depuse spre finanţare

Administraţia locală din Motru speră ca anul acesta să obţină finanţare externă şi pentru alte proiecte noi, în special pe partea de infrastructură, atât la nivelul municipiului cât şi în localităţile arondate. „Sunt 7 proiecte pe care vrem să le introducem pe noul portofoliu 2014-2020, care sperăm cât mai repede să fie pornit. Marea majoritate sunt de infrastructură atât în localitate, cât şi în satele aparţinătoare. Sper să începem şi lucrările până la sfârşitul anului. Avem promisiuni de la ministrul Teodorovici, care a spus că va face tot ce este posibil ca să simplifice accesarea de fonduri europene. Din bugetul local sperăm să asigurăm cofinanţările. E foarte greu să faci lucrări pe buget local fiindcă ne-au scăzut foarte mult veniturile, mai ales că situaţia CE Oltenia este delicată şi nu ştim dacă vor fi probleme sau nu pe viitor”, a mai spus primarul Dorin Hanu.   

Veniturile la bugetul local în 2014 au scăzut cu circa 1.2 milioane lei faţă de 2013, după ce mulţi salariaţi ai CE Oltenia, dar şi ai firmelor care prestau activitate pentru companie au rămas fără un loc de muncă.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: