Baza sportivă din Băleşti, modernizată cu fonduri europene

Administraţia locală din Băleşti are planuri îndrăzneţe pentru anul în curs în ceea ce priveşte comuna. Autorităţile şi-au propus ca anul acesta să realizeze proiecte în special de infrastructură. O investiţie majoră pentru care administraţia şi-a propus să obţină finanţare din fonduri externe vizează modernizarea şi extinderea bazei sportive din satul Ceauru.

Investiţiile pe care administraţia locală vrea să le facă anul acesta vizează mai toate satele comunei. În prezent sunt pregătite mai multe proiecte pentru care se va încerca obţinerea de finanţare externă, care vizează extinderi ale reţelei de canalizare, realizarea de şanţuri, dar şi modernizarea unei baze sportive. Şi reţeaua de apă realizată în satele aparţinătoare fostei comune Corneşti va fi pusă în funcţiune anul acesta, în prezent fiind în stadiu de autorizare. „Avem o serie de lucrări de investiţii cum ar fi extinderea reţelei de canalizare şi realizarea de rigole stradale în satul Ceauru. Avem proiectul în lucru la proiectant. Este un proiect pe fonduri europene şi sperăm să obţinem finanţarea. Avem în lucru şi un proiect pentru construire stadion şi bază sportivă în satul Ceauru, tot pe fonduri europene. Există stadion, dar vrem să-l modernizăm, cu vestiare, tribune, cu o bază sportivă tip II. Mai avem lucrări mărunte, realizarea unui puţ de apă care este necesar pentru satul Rasova. Va fi dată în exploatare reţeaua de apă, care este în stadiu de autorizare, de care vor beneficia satele Tălpăşeşti, Corneşti, Stolojani şi Găvăneşti”, a declarat Cătălin Stolojanu, viceprimarul comunei Băleşti.

Investiţii se vor face şi în ceea ce priveşte drumurile de la nivelul comunei. „Anul acesta avem în plan să termină drumul de la Rasova, pe OUG 28. Sunt vreo 5 km de asfaltat. Am făcut infrastructura, este terminată şi mai avem de turnat asfaltul şi să realizăm podeţele. O să ne cheme la începutul anului să semnăm contractele de finanţare. Ar mai fi de investit vreo 2 milioane de lei. Mai avem de finalizat reţeaua de apă de la Rasova. Acolo investiţia este mică, de vreo 300 de mii de lei. E băgată conducta prin pământ, doar trebuie pus bazinul de apă şi o staţie de pompare şi să facem legătura cu staţia principală. Mai avem în plan şi alte investiţii, dar depinde şi de banii care ne vor fi alocaţi”, a mai spus viceprimarul.

În prezent se lucrează şi la realizarea unui gard împrejmuitor la Şcoala Gimnazială Băleşti, acolo unde deja s-a turnat şi un covor asfaltic la baza sportivă.

Vizualizări: 236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: