Drumuri afectate de ploi

Ploile abundente din ultima perioadă au afectat mai multe localități din județul Gorj. Unele pagube au fost destul de mari. Prin această situație a trecut și localitatea Roșia de Amaradia. Aici, cantitățile mari de apă căzute au afectat infrastructura rutieră.

Drumurile, gospodăriile și culturile sunt doar câteva dintre cele mai afectate de ploile torențiale din ultima săptămână. Mulți cetățeni s-au ales cu pagube. De exemplu, în localitatea Roșia de Amaradia, cele mai afectate au fost drumurile, spune primarul Liviu Cotojman.

”Noi, cei din Roșia de Amaradia, eram cunoscuți cu probleme atunci când ploua, mai ales cu alunecările de teren. În timp, aceste zone cu probleme au fost consolidate, însă acum avem o altă problemă. Atunci când plouă mult se formează multă apă care nu se mai preia de șanțurile de pe marginea drumului și se strică infrastructura drumurilor din piatră. Acum am avut aceeași problemă", ne-a spus primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Primarul adaugă că a fost afectată grav infrastructura drumurilor din piatră din toate cele 7 sate ale localității. "O parte din ele sunt deja predate Companiei Naționale de Investiții pentru a fi asfaltate. A trebui să apelez la alți constructori care au avut contracte cu primăria în anii anterior să ne ajute să reparam până asfaltăm aceste tronsoane de drumuri, dar gratuit”, a explicat primarul.


Ploile au pus probleme mai tot timpul în această localitate, fiind prezente tot mai des alunecări de teren.

Vizualizări: 1,214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: