Primăria Târgu Jiu a acționat în judecată DSP Gorj

Primăria Municipiului Târgu Jiu a acționat în instanță Direcția de Sănătate Publică Gorj. Motivul este legat de sumele pe care DSP trebuia să le deconteze Unității Administrativ Teritoriale pentru persoanele care nu au respectat autoizolarea și au fost băgate automat în carantină, pe perioada stării de urgență.

Direcția de Sănătate Publică Gorj refuză să plătească sumele cheltuite de către Primăria Târgu Jiu cu persoanele care au părăsit izolarea și au fost băgate în carantină, conform ordonanțelor militare. Primăria Târgu Jiu a înaintat o acțiune în judecată la Tribunalul Gorj.

”Este vorba despre situația creată de persoanele care nu au respectat izolarea la domiciliu și au fost duse în carantină, conform ordonanțelor militare. Așa cum prevedeau reglementările, cheltuielile pentru cei aflați în carantină trebuie suportate de către Direcția de Sănătate Publică. Însă DSP refuză să achite aceste cheltuieli pretinzând ca acestea să fie suportate direct de către persoanele carantinate”, ne-a comunicat Primăria Târgu Jiu.

Persoanele carantinate pentru că nu au respectat izolarea vor suporta în final din buzunar 300 de lei pe zi, dar nu este clar cine va recupera banii de la acestea.

Vizualizări: 1,813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: