Și-au recuperat în instanță sporurile tăiate

Mai mulți angajați ai Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu au câștigat, în primă instanță, sporul de confidențialitate, de 15%, tăiat începând cu 1 septembrie 2019.

Șefii spitalului au fost obligați să ia această decizie ca urmare a măsurilor dispuse în raportul de control al Ministerului Sănătății.

Verificările au scos la iveală că mai bine de 50 de angajați ai spitalului au beneficiat de spor de confidențialitate în mod discreționar, discriminatoriu, fără nicio bază legală și fără respectarea unor criterii bine definite.

Sporul, în cuantumuri cuprinse între 10 și 30%, era încasat doar de o parte dintre salariați. Mai precis, de membrii comitetului director, registratori, auditori, consilieri juridici, director tehnic, farmacist șef, medic primar coordonator ambulatoriu, economiști, muncitori, statisticieni sau o parte dintre șefii de servicii. Odată cu tăierea sporului, salariile s-au diminuat cu sume cuprinse între 660 și 1.320 de lei.

Salariații nemulțumiți au făcut plângeri în instanță. Primii dintre ei au avut deja câștig de cauză.

„Admite în parte acțiunea. Anulează dispozițiile (...) emise de pârâtul Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu la data de 22.08.2019. Obligă pârâtul Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu să plătească reclamantelor sporul de confidențialitate în procent de 15% începând cu data sistării, respectiv 01.09.2019 și până la pronunțarea prezentei sentințe. Respinge restul pretențiilor. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, a decis, joi, o instanță a Tribunalului Gorj.

Și șefii spitalului au apelat la justiție pentru a-și recupera sporurile pe care au fost obligați să și le taie.

Verificările au avut loc la spitalul din Târgu-Jiu în primăvara anului 2019, înainte de campania electorală pentru europarlamentare.

Vizualizări: 3,313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: