Ministerul Educației, acuzat că aberează. Nu pot fi clase cu 10 elevi

Decizia Ministerului Educației ca din toamna acestui an elevii să stea doar câte 10-15 în clasă, iar cursurile să fie de o jumătate de oră, a stârnit reacții în rândul sindicaliștilor și primarilor. Aceștia susțin că astfel de măsuri nu pot fi aplicate.

Maximum 15 elevi la cursuri de 30 de minute! Cam așa se arată în propunerea Ministerului Educației, idee ce ar putea prinde contur din toamna acestui an când elevii se întorc la școală.

Primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu, spune că această decizie este una imposibilă. ”Sunt total nemulțumit de modul cum acest minister judecă lucrurile la nivelul școlilor de pe raza întregii țări. Visează! Păi ce înseamnă să ai 10 elevi în clasă? Cum e posibil, trebuie să-i aducem și noaptea pe copii la școală? Este imposibil așa ceva. Ce facem, lucrăm în ture cu elevii? Să revină cu picioarele pe pământ”, a spus primarul Stamatoiu, la Radio Infinit.


Președintele Uniunii Județene a Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, Constantin Huică, spune că unele unități de învățământ sunt deja supraaglomerate și nu există spații să poți pune în aplicare o astfel de idee. ”Acest lucru nu va putea fi aplicabil în România. Nu există spații în învățământ. Sunt clase ocupate la capacitate maximă, cu 30 poate și mai mulți copii în clasă. Din start, 10-15 copii în clasă este imposibil. Poate doar în mediul rural. Gânditi-vă ce este în Târgu Jiu, este imposibil, ne-ar mai trebui încă pe atâtea spații de învățământ”, a afirmat Constantin Huică.

Vizualizări: 1,187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: