Prăjitură fără coacere, cu iaurt şi limetă

Pofta de ceva dulce trece cu un desert delicios care are sub 300 de calorii. Există reţete realizate cu ingrediente simple şi mai ales cu multe fructe de sezon care nu aduc cu ele calorii în plus.

Unele dintre reţetele cele mai uşor de realizat conţin ingrediente precum fructe, iaurt şi ovăz şi, în plus, porţiile nu sunt deloc mari şi n-ai de ce să-ţi faci griji de caloriile în plus. Prăjitura fără coacere cu iaurt şi limetă este o prăjitură rece şi cremoasă şi este ideală pentru a-ţi stăpâni pofta de dulce. Are sub 300 de calorii şi poate si servită după o masă principală.

Ingrediente:

    2 linguri de apă rece

    1 lingură de suc proaspăt de lime

    1 1/2 linguriţă gelatină

    100g cremă de brânză

    3 cutii mici de iaurt

    2 linguriţe de coajă de lime rasă

    170g de biscuiţi graham fără grăsime, pentru crustă

Mod de preparare: Într-o oală de dimensiuni medii se amestecă apa şi sucul de lime. Se adaugă gelatina şi se lasă deoparte timp de un minut. Se pune pe foc mediu şi se amestecă constant până când gelatina se dizolvă. Se lasă la răcit timp de 2 minute.

Într-un bol mediu, cu ajutorul unui mixer, se amestecă crema de brânză până se obţine o textură fină. Se adaugă iaurt şi amestecul de suc de lime, apoi se amestecă iar cu mixerul la viteză mică până când se omogenizează.

Se pisează biscuiţii şi se adaugă unt topit pentru a se forma o crustă, se lasă la rece, apoi se adaugă compoziţia cu iaurt şi suc de lămâie şi se lasă la frigider timp de două ore.

Vizualizări: 1,333

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: