După Diaconescu, pleacă şi Sîrbu

În timp ce Ponta se plimbă prin judeţe, membrii lui de partid cu funcţii importante pleacă unul câte unul. După Cristian Diaconescu se pregăteşte să plece Marian Sîrbu, fostul ministru al Muncii şi unul dintre cei mai buni din câţi au fost.

Sârbu pare scârbit de ce se întâmplă acum la social democraţi, declarând pentru agenţiile de presă că nu mai înţelege nimic din ideologia promovată de şefii de tranziţie. Fostul ministru nu pricepe de ce nu pricepe Ponta şi ai lui că PSD nu va mai f mult timp singurul partid de stânga de pe eşichierul politic şi nici nu se mai regăseşte în lipsa de ideologie în care se scaldă acum partidul. El a declarat că nici nu pleacă, nici nu stă, dar doreşte să aibă o discuţie lămuritoare cu Ponta despre rolul şi locul lui în partid. Cum  nu cred că-i va spune Ponta care este locul şi rolul lui actual, este foarte posibil ca Sârbu să-şi găsească şi locul şi rolul în viitorul partid condus de generalul Oprea.

Oprea, după ce va mai lua suficienţi parlamentari şi de la PSD, şi de la PNL, se va înregistra ca un partid de stânga şi va lua electorat tot de la PSD. Aşa că în viitorul partid al lui Oprea îşi va găsi cu siguranţă loc Marian Sîrbu. În eventualitatea în care premierul Boc îl va remania pe Şeitan de la minister, Sârbu are un loc de ministru pe care-l poate ocupa liniştit din postura de independent pe care o va avea peste puţin timp. Până la urmă Şeitan poate fi un funcţionar foarte bun, dar rămâne alături de Vlădescu un ministru catastrofal, dacă am în vedere doar ultimele declaraţii care au produs şi năuceală şi panică.

Iar dacă generalul Oprea va forma partidul despre care toată lumea vorbeşte, PDL-ul pe care deocamdată parlamentarii independenţi îl sprijină s-ar putea să aibă serioase probleme. Vorbesc de problemele viitoare pentru că, în condiţiile în care Oprea devine şef de partid şi nu doar şeful unui grup parlamentar de independenţi, atunci pretenţiile sale vor fi mai mari. Deocamdată, e bine!

Promisiunile făcute în campanie de preşedintele Băsescu vor trebui duse până la capăt în actualul mandat, iar ele nu se pot transpune în practică cu ajutorul actualului PSD, care are o altă viziune chiar şi despre modificarea Constituţiei. Într-o perioadă grea generată de starea socială explozivă şi cea economică aproape dezastruoasă guvernul este cel care decontează tot. Ori este de aşteptat ca măcar miniştrii care-l compun să vorbească aceeaşi limbă. Marian Sârbu chiar ştie ce vorbeşte şi n-am auzit pe nimeni să spună că-l ia gura pe dinainte. Nu mă îndoiesc că, peste puţin timp, şi la Muncă şi la Finanţe vor fi puşi oameni măcar coerenţi, dacă nu şi profesionişti!

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: