Echipă de Liga 2 depunctată şi ameninţată cu retrogradarea

Retrogradată în acest sezon în Liga 2, Astra Giurgiu va începe campionatul cu -4 puncte în clasament.  FRF a luat decizii fără precedent iar cei de la Astra riscă retrogradarea în următoarele 90 de zile.

Astra Giurgiu, care a retrogradat la finalul sezonului precedent, a fost sancţionată pentru a doua oară de Comisia de Disciplină şi Etică a FRF cu scăderea a două puncte din ediţia 2021-2022 a Ligii a II-a. În plus, li s-a interzis dreptul de a transfera şi legitima jucători pentru neachitarea datoriilor către fostul antrenor interimar Alexandru Radu, informează site-ul frf.ro. Alexandru Radu a fost antrenor interimar la Astra Giurgiu în patru partide în perioada 1 octombrie – 10 noiembrie 2020. Secund al lui Edward Iordănescu, el a preluat echipa după demisia lui Bogdan Andone de la sfârşitul lunii septembrie.

Astra Giurgiu a mai primit o sancţiune similară, scăderea a 2 puncte şi interzicerea dreptului de a transfera, la 30 iunie în cazul datoriilor către fotbalistul Andrei George Truşescu.

Ţinând cont de faptul că sancţiunile cu depunctarea se cumulează, formaţia Astra va începe noua ediţie de campionat cu -4 puncte.

Gruparea giurgiuveană este obligată să îi plătească restanţele financiare fostului antrenor interimar pentru a evita în continuare alte sancţiuni cu depunctarea.

Conform Regulamentului Disciplinar, la fiecare 15 zile calendaristice de întârziere de plată, calculate de la data expirării termenului de graţie, echipei Astra i se va scădea câte 2 puncte. Sancţiunea cu scăderea a 2 puncte se aplică timp de 90 de zile, după care finalista Cupei României va fi exclusă din toate competiţiile în curs şi retrogradată în categoria inferioară, respectiv Liga 3.

Vizualizări: 1,223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: