Echipamente montane și un aparat foto, găsite pe munte. Salvatorii caută să identifice turiștii din poze

Salvamontiștii fac apel la populație să identifice câțiva turiști ale căror lucruri au fost găsite pe munte. Un cort, sac de dormit, echipamente montane și un aparat de fotografiat au fost descoperite de salvatorii montani în Munții Căpățânii. Toate ar fi fost abandonate acolo de cel puțin iarna trecută, este suspiciunea salvamontiștilor, care cer ajutorul celor care îi recunosc pe cei surprinși în fotografiile descărcate de pe aparatul foto.

Până acum, nu au fost făcute sesizări privind dispariția vreunei persoane pe munte. Dar salvatorii nu exclud nicio variantă. Au cerut pe Facebook sprijinul populației să identifice persoanele din fotografii. „Toți cei care pot oferi informații despre persoanele din fotografiile alăturate sunt rugate sa ne contacteze prin Dispeceratul National Salvamont – 0372.126.668. Vă mulțumim! După primele comentarii apărute va comunicam ca nu este vorba de nici o glumă, nu ne permitem să facem astfel de glume pe această pagină și în astfel de situații, dar pe munte au fost descoperite mai multe echipamente montane, cort, sac dormit, rucsac, aparat foto, trecute prin iarnă, și trebuie întreprinse cercetări de către mai multe instituții, pe nivele de competență, pentru soluționarea acestei situații”, se arată în mesajul postat de cei de la Salvamont România.

Din primele informații, lucrurile personale ar fi fost găsite în Munții Căpățânii și nu se știe cert dacă putem vorbi despre turiști care s-ar fi pierdut pe traseele din zonă. Anchetatorii iau în calcul orice pistă și fac verificări. “E nevoie, pentru organele de cercetare, doar de informații despre persoane și s-a apelat la această cale ca fiind un loc unde pot citi iubitorii de munte și îi poate recunoaște cineva. În rest, nu e nevoie de nimic, de munți, locații, trasee”, au mai precizat salvatorii. 

Galerie foto




Vizualizări: 4,192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: