Eclipsă parţială de lună în noaptea aceasta

În această noapte va avea loc o eclipsă parţială de lună. 

Eclipsa parțială de lună se va desfășura timp de 4 ore și 28 de minute, oferind observatorilor ocazia de a urmări evoluția acestui fenomen astronomic fascinant. Faza maximă a eclipsei va dura aproximativ o oră și 19 minute, un moment în care luna va pătrunde în penumbră și va oferi privitorilor o imagine deosebită.

Potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu," luna se va afla în Constelația Aries în timpul acestei eclipse. Pentru a înțelege mai bine fenomenul, iată câteva dintre fazele eclipsei parțiale de lună:

Intrarea în penumbră: Eclipsa începe la ora 21:02, la două ore după răsăritul lunii. În acest moment, culoarea lunii nu va suferi schimbări semnificative, deoarece penumbra Pământului nu este foarte opacă.


Schimbări de culoare: De la ora 22:00, pe măsură ce se apropie de maxim, partea de jos a lunii va începe să-și schimbe culoarea, marcând momente fascinante de observație.


Maximul eclipsei: Momentul culminant al eclipsă va fi la ora 23:14, când luna va fi total în penumbră și aproximativ 7% în umbra Pământului. 


Recâștigarea strălucirii: După atingerea maximului, luna își va recăpăta treptat strălucirea și culoarea obișnuită, ieșind complet din umbră la 23:53 și din penumbră la 01:27.

Vizualizări: 676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: