Educatoare reclamată de soţ că fură laptele copiilor. Ce a găsit poliţia în frigider!

Caz fără precedent într-un sat din comuna Turcinești, după ce o educatoare a fost acuzată de fostul ei soț de faptul că a furat sistematic din laptele și cornurile care ar fi trebuit distribuite către copiii pe care îi avea în grijă la grădiniță. Valerica Contoloru se apropie de vârsta pensionării, dar riscă să aibă probleme majore din cauza reclamației depusă împotriva sa de fostul său soţ. Poliţia i-a găsit în frigider produsele pe care cei mici ar fi trebuit să le consume la grădiniţă.

Femeia este acum cercetată de superiorii săi, primarul localității, Dumitru Modrea, declarând că a rămas uimit de situația respectivă. „Este o situație care nu face cinste nimănui”, spune edilul, după ce la locuința educatoarei au fost găsite pachetele de lapte și corn de către polițistul venit să verifice dacă cele reclamate sunt reale. Educatoarea ar fi avut posibilitatea să se pensioneze anul acesta, dar în plin scandal legat de acuzațiile de furt ea a depus la școală o cerere de prelungire a activității sale cu încă trei ani. Comisia de Disciplină din cadrul școlii generale din Turcinești va verifica situația în care se află educatoarea de la grădinița din satul Rugi, pe numele femeii fiind deschis și un dosar penal pentru furt.

Femeia în vârstă de 60 de ani a ajuns la Grădiniţa Rugi în luna septembrie a anului trecut, prin transfer de la o şcoală din Mătăsari. Aici are în grijă doar 10 copii şi era mai aproape de casă. Fostul soţ a explicat pentru Mediafax cum a ajuns să o reclame. „Am observat încă din octombrie-noiembrie că fosta soţie aducea acasă şi depozita în frigider cutii cu lapte şi cornuri din cele oferite gratuit copiilor de la grădiniţa unde lucra. Produsele erau consumate de ea ori erau oferite la rude. Considerând că aceasta ia laptele şi cornul de la gura copiilor, pe care ea trebuie să-i educe tocmai pentru a nu fura, am reclamat-o pe fosta soţie la Poliţia Turcineşti şi am prezentat anchetatorilor fotografii cu produsele furate de fosta consoartă, în mai multe luni. Un poliţist a venit imediat la domiciliul comun şi a găsit produsele în frigider, aşa cum am reclamat, a întocmit un proces verbal şi le-a ridicat. Acum aştept finalul anchetei”, susţine fostul soţ al educatoarei.

Produsele ridicate de Poliţie au fost duse la Şcoala Gimnazială "Grigore Geamănu” din comuna Turcineşti. "Produsele găsite la domiciliul educatoarei ne-au fost restituite de Poliţie, alături de un proces verbal în care se consemnase că în frigiderul dânsei s-au mai găsit opt cutii de lapte, una consumată în coşul de gunoi şi cinci cornuri înseriate. Drept urmare am întrunit Comisia de Disciplină pe 18 ianuarie, iar cazul este în cercetare. Dânsa va trebui să dea explicaţii în faţa Comisiei de Disciplină”, a declarat, corespondentului Mediafax directorul unităţii de învăţământ din Turcineşti, Cecilia Roşulescu.

Educatoarea riscă sancţiuni. "Cum produsele sustrase s-au depistat la domiciliul educatoarei, chiar dacă este o anchetă penală în curs, cadrului didactic nu i se va prelungi, cu siguranţă, rămânerea la catedră. Asemenea dascăli nu este corect să mai rămână în prejma celor mici”, a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Gorj, Ion Işfan, pentru Mediafax. Educatoarea nu a putut fi contactată pentru declaraţii.

Vizualizări: 4,748

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: