Acuze grave după închiderea unui club de noapte

Administratorul clubului din Brăneşti, a cărui activitate a fost suspendată sâmbătă seara de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj, pentru că în local erau prea mulți petrecăreți, spune va contesta în instanţă sancţiunile aplicate de pompierii gorjeni. Atât administratorul, cât și salariații clubului, acuză autoritățile de abuz.

Activitatea clubului Paradis din Brăneşti a fost suspendată pe o perioadă de 60 de zile, iar patronul albanez a fost amendat cu 30 mii lei. Reprezentanţii ISU Gorj au spus că în timpul controlului au găsit în local mai mulţi clienţi decât era permis prin autorizaţia de securitate la incendii. Administratorul clubului, Soare Din, a spus că în procesul verbal pompierii au trecut 180 de persoane, dar că la numărătoare nu a luat parte niciun reprezentant al clubului.
Nefiind de acord cu ce au scris organele de control în procesul verbal, administratorul clubului Paradis spune că nu a semnat documentul și că va contesta sancţiunile în instanţă. "Nu știu ce s-a scris, ce nu s-a scris în procesul verbal, mi-au zis să semnez, nu am semnat. Am scris în procesul verbal că nu sunt de acord cu cine a numărat. Cine a numărat știe el ce a numărat. Eu nu am fost prezent și niciun angajat al firmei. Mi-au scos toți clienţii afară, mi-au spart pahare, o grămadă de..., nimănui nu-i convine să iasă așa când te duci să te distrezi", a declarat Soare Din.
Patronul albanez crede că acest control nu a fost întâmplător. "Părerea mea este că cineva vrea bani. Vrea bani abuziv. Vrea bani să bage în buzunar. Eu nu sunt așa. Am toate hârtiile care trebuie. Aviz de la pompieri, autorizația luată în 15 februarie 2016", a mai spus patronul clubului.
Activitatea clubului a fost suspendată pentru două luni. În tot acest timp cei șapte angajați vor sta acasă, în concediu fără plată. "Două luni acasă fără bani, ce pot să fac eu 2 luni? Nu știu cum ne vom descurca. Eram aici când s-a întâmplat, eram toți prezenți. Nu mi s-a părut că erau mai mulți oameni decât de obicei. Este un abuz, nu a fost doar o singură dată, s-a mai întâmplat. Au venit în control și cu mult timp în urmă, weekend de weekend. Nu îți explici altfel, decât abuz", a spus o angajată a clubului.
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj spun că acest control a fost dispus prin ordinul ministrului Ministerului Afacerilor Interne, după incidentul din clubul bucureșean Bamboo. "În seara zilei de 21 ianuarie am desfăşurat un control la un club de pe raza comunei Brănești. S-a constatat faptul că în acel club, în momentul în care s-a efectuat controlul, existau mai multe persoane decât erau trecute în autorizația de securitate la incendiu. Depăşeau cu mai mult de 10% capacitatea prevăzută", a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Vizualizări: 4,995

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: