Efectele managementului privat: Mai multe resurse pentru vârsta a treia la spitalul judeţean

Secţia de geriatrie şi gerontologie a Spitalului Judeţean a beneficiat de suplimentarea fondurilor, alături de secţia de oncologie medicală şi cea de neurologie. O veste bună pentru reprezentanţii vârstei a treia din judeţ care de acum vor beneficia de condiţii mai bune în spital.  Printre beneficii, se numără şi creşterea numărului de paturi, deci posibilitatea de a face mai multe internări.

Aceasta este o investiţie necesară, în contextul îmbătrânirii populaţiei şi înmulţirii problemelor de sănătate, mai ales în zona persoanelor de vârsta a treia.

Faţă de 2012, bugetul Spitalului Judeţean a crescut cu peste 6 milioane de RON, adică în jur de 1,5 milioane euro, atât din venituri proprii, dar şi prin creşterea cu aproape 20% a veniturilor realizate din sponsorizări. Este un semnal că managementul privat începe să îşi arate roadele.

Grafic 1. Evoluţia Bugetului Spitalului Judeţean 2012-2013

spital

„Este mult mai bine aşa. Acum pot să mă internez imediat, dacă am nevoie”

Aura I. este o doamnă la peste 70 de ani, fostă profesoară, acum la pensie. Ne-am întâlnit cu domnia sa în spital şi am schimbat câteva vorbe. Chiar dacă are o vârstă, se ţine încă bine şi vorbeşte foarte hotărât. Pentru ea, una din pensionarele cu probleme de sănătate specifice bătrâneţii, suplimentarea fondurilor pentru secţia de Geriatrie este o veste bună.

Aura ne-a spus că spre deosebire de anii trecuţi, când de cele mai multe ori nu se putea interna din lipsă de locuri, acum nu a mai avut probleme. „Este spitalul comunităţii, al nostru al tuturor. Normal că mă deranja faptul că aproape de fiecare dată când veneam cu o problemă mai serioasă, nu erau locuri pentru internare. Acum, văd că lucrurile încep să se mişte în direcţia bună. Sunt şi paturi mai multe şi condiţii mai bune”, ne-a spus doamna profesoară, acum pensionară.

Managementul privat  - văzut ca o soluţie şi de către autorităţi

Zilele trecute, preşedintele Consiliul Judeţean a făcut o evaluare pozitivă a activităţii în ansamblu a noii echipe manageriale de la Spitalul General. Chiar dacă au existat şi probleme, inerente oricărui start, evoluţia în ansamblu a fost una bună. „Managementul privat a avut efect la Spitalul Judeţean, rezultatele economico-financiare sunt mult mai bune” a susţinut Ion Călinoiu, într-un interviu pentru media locală.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: