Fabrică de prelucrare a laptelui la Berleşti

Autoritățile locale din comuna Berlești au planuri mari pentru cetățenii din localitate. În primul rând administrația vrea să creeze locuri de muncă, dar și să sprijine agricultorii și fermierii din comună. Pe lângă serele pe care le are în plan, primarul Maria Dumitrașcu lucrează și la un proiect tehnic pentru realizarea unui fabrici de prelucrare a laptelui în blocul din imediata apropiere a primăriei.

Primarul din comuna Berlești, Maria Dumitrașcu, are planuri mari pentru crescătorii de animale din localitate. Pentru că aproape în toate gospodăriile sătenii cresc animale și nu au unde să-și valorifice produsele lactate, edilul s-a gândit să facă în centrul comunei o fabrică de prelucrare a laptelui. Pe lângă faptul că se vor crea locuri de muncă, sătenii vor avea unde să-și valorifice produsele.

Mai mult decât atât, primarul Maria Dumitrașcu nu a renunțat nici la ideea de a face mai multe sere pe raza comunei. „În primul rând am de gând să achiziționez un tanc de lapte și cel mai probabil voi începe demersurile săptămâna viitoare. Lucrez la un proiect tehnic pentru reabilitarea fostului bloc de locuințe din apropierea primăriei, pentru că aș vrea să fac aici o făbricuță de prelucrare a laptelui. La Berlești puțini sunt cei care nu au bovine în gospodărie și nu au unde să valorifice laptele și brânza. E păcat de munca lor. În felul acesta se vor crea și câteva locuri de muncă, dar vor avea de câștigat și cetățenii care cresc animale. Mă gândesc să obțin finanțare prin Grupul de Acțiune Locală. Vreau să vă spun că nu am renunțat nici la ideea cu serele, pentru că numai așa putem crea locuri de muncă”, a precizat primarul Maria Dumitrașcu.

Continuă și investițiile în infrastructură

Pe lângă aceste două mari proiecte pe care vrea să le realizeze pentru localnici, Maria Dumitrașcu  speră ca anul acesta să primească finanțare pentru continuarea lucrărilor la sistemul de alimentare cu apă, pentru canalizare și pentru asfaltarea drumurilor sătești și comunale. „Vreau să termin sistemul de alimentare cu apă în toată comuna, investiție care se ridică la 3.600.000 de lei și să demarez lucrările la canalizarea menajeră, lucrare care costă 7.700.000 de lei. Vreau să depun proiecte și pentru asfaltarea drumurilor comunale și sătești, dar și pentru reabilitarea căminelor culturale. Am primit promisiuni de la domnul Dragnea că ne ajută să finalizăm investițiile începute și în felul acesta putem spera să începem altele noi”, a mai spus primarul din Berlești.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: