Salariaţii de la Protecţia Copilului vor avea uniforme şi Dustere

Dumitru Cotruna, directorul de la Protecţia Copilului, face investiţii atât în parcul auto, cât şi în uniformele angajaţilor. Dacă în luna noiembrie a anului trecut a fost achiziţionată o autoutilitară frigorifică, acum are în plan să cumpere două Dacia Duster, care vor fi folosite pentru anchetele sociale.

Uniformele nu vor fi scumpe. „Mă gândeam la niște veste pe care să le folosească și vara și iarna și pe care le pot lua peste îmbrăcăminte. Și acestea vor fi inscripționate cu DGASPC Gorj și denumirea serviciului. Aceasta este varianta cea mai ieftină și cred eu că se impune acest lucru la o instituție care se respectă”, a precizat Dumitru Cotruna.

Cu Dusterul în deplasări

În luna noiembrie a anului trecut, conducerea Direcția Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj a cumpărat o autoutilitară frigorifică pentru transportul alimentelor la centrele de tip familial din județul Gorj. Mașina a costat aproximativ 21.000 de euro. „Avem 3 apartamente la Motru, 2 la Rovinari și 6 în municipiul Târgu-Jiu, iar alimentele erau transportate la aceste centre cu o Dacia Logan din cadrul DGASPC Gorj. Se puteau altera și ne trezeam cu o toxiinfecție alimentară”, a explicat Dumitru Cotruna.

Interesant este că pentru deplasările angajaţilor la cazurile sociale monitorizate vor fi folosite două maşini Dacia Duster. Motivul este că acest tip de maşină intră la categoria autoutilitare şi nu are limită de consum la combustibil, cum e cazul autoturismelor. „Acum, de exemplu, se deplasează cu un microbuz de 18 locuri două sau trei echipe, care verifică aspecte diferite și care trebuie să se aștepte unii pe alții. Ne convine să-i trimitem cu microbuzul pentru că nu avem limită de consum, pe când la autoturisme nu trebuie să depășeşti 100 de litri pe lună. Nici aceste mașini Dacia Duster nu au limită de consum, că se încadrează la autoutilitare”, a mai spus Cotruna.

Vizualizări: 233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: