El este tânărul medic care a încercat să-și salveze pacienții din incendiu

Ioan Cătălin Denciu, medicul de gardă de la ATI Piatra Neamţ, care a încercat să salveze un pacient internat în momentul incendiului, are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, însă este conştient şi stabil.

Doctorul Denciu, medic primar ATI, a intrat în foc și fum în tentativa de a salva pacienții COVID-19, imobilizați la pat și conectați la aparate. Cei care îl cunosc pe medicul focșănean spun că gestul de a-și pune viața în pericol pentru a salva alte vieți îl caracterizează pe Ion Cătălin Denciu. ”Din prima clipă când am auzit că un medic a încercat să salveze viețile pacienților din Secția ATI de la Piatra Neamț m-am gândit la Cătălin Denciu. Știam că lucrează acolo, am vorbit în vară ultima dată cu el. Este un om extraordinar, așa l-am cunoscut încă din școala generală. Cătălin s-a născut să fie medic, să salveze vieți. Era altruist de mic copil, sărea în ajutorul celorlalți, este un om de caracter. Sper să se facă bine repede și să-și reia meseria de medic, pentru care s-a pregătit și care este o vocație, în cazul lui”, a declarat pentru presa locală Mihai Cîrstea, fost coleg de clasă cu Ioan Cătălin Denciu.


Pe rețelele de socializare au apărut, deja, mii de mesaje de susținere pentru medicul focșănean. ”Cătălin, un om deosebit și nu spun asta pentru că îmi e rudă…ci pentru că dovedea acest lucru prin pasiunea deosebită față de viețile semenilor pe care îi îngrijea! Din păcate, nu putem face mai mult decât să ne rugăm pentru sănătatea sa, să se întoarcă acasă la cei 2 copii, de care nu a ținut cont când a intrat în foc pentru viețile altora! Fii tare, Cătălin, trebuie să treci peste asta! Ai făcut atâta bine…. Suntem alături de tine!!” // ”Medicul – erou Cătălin Denciu, vărul meu prin alianță, un specialist implicat enorm în salvarea vieților, dar înainte de toate un OM SPECIAL, cu un suflet mare ….trece acum prin momente tragice. Haideți să îi fim alături cu rugăciuni pentru sănătate și să îi atribuim toată energia pozitivă! Gândurile pozitive vindec! CĂTĂLIN, FII PUTERNIC … Suntem alături de tine!”.

Ioan Cătălin Denciu este fiul scriitorului Ioan Dumitru Denciu. El a urmat cursurile Școlii Nr. 9 (”Ștefan cel Mare”) și Liceului ”Al. I. Cuza” din Focșani, apoi a absolvit Facultatea de Medicină de la Iași. Înainte de a ajunge la spitalul din Piatra Neamț, medicul focșănean a lucrat la spitalul din Moinești. Are doi copii, iar soția lui este medic ginecolog.

Zece pacienţi cu COVID-19 au murit sâmbătă seară la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ după ceun incediu a izbucnit intr-unul din cele două saloane ale secţiei ATI de la etajul doi al clădirii. Opt dintre pacienţii morţi se aflau în salonul unde au izbucnit flăcările. Alţi doi pacienţi, din salonul alăturat, au murit la Secţia Urgenţe, după mutarea de la ATI. Alţi şapte pacienţi cu COVID, în stare gravă, au fost transferaţi la Iaşi.

Medicul de gardă Ion Cătălin Denciu, care a suferit arsuri grave pe 40% din corp în timp ce a încercat să salveze pacienţii din flăcări, a fost transferat duminică dimineaţă, cu un avion militar, la un spital din Belgia.

Vizualizări: 1,230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: