Medicii de familie fac consultații prin telefon. Cum deosebesc gripa de Covid

Medicii de familie din Gorj nu mai fac față telefoanelor primite zilnic de la pacienții care prezintă forme ușoare de răceală. Acești pacienți sunt monitorizați la domiciliu de către medicii de familie, iar un cadru medical primește zilnic zeci de apeluri.

Președintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, Mihai Moisescu, spune că nu numai pacienții infectați îi solicită pe medicii de familie, ci și cei care au o simplă răceală, dar asociază simptomele cu cele ale coronavirusului.   

”Avem foarte multe apeluri de la pacienți. Este și sezonul rece, sezonul virozelor respiratorii. Simptomele gripei seamănă mult sau sunt identice cu cele ale coronavirusului, tot cam așa se manifestă. Oamenii ne sună, dar folosim mai mult consultația de la distanță. Nu avem echipament special pentru a merge la pacient acasă, așa că vorbim prin telefon”, a spus medicul Moisescu.

Medicii de familie nu au posibilitatea de a testa pacienții și sunt nevoiți să-i trimită la spital pentru testare: ”Trebuie să faci un diagnostic diferențiat, iar asta se face printr-o analiză din secrețiile nazale sau bucate. Noi nu avem această posibilitate. De exemplu, eu am trimis două persoane la testare, nu știu dacă vor fi verificați”, a mai spus Moisescu.

Vizualizări: 1,852

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: