Electra, blocată din nou

Sindicalistul Decebal Sulea, preşedintele Hidrosind, a anunţat ieri că va ataca la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă de modificare a legii 31 privind societăţile comerciale, care face posibilă înfiinţarea companiilor în ciuda opoziţiilor depuse de sindicate. De asemenea, Sulea a precizat că mai există o sesizare şi la Curtea Europeană, unde li s-a cerut ca astăzi sau mâine să vină cu detalii la sesizarea pe care au depus-o. Ionel Manţog, directorul economic al CE Turceni, a declarat că demersul Hidrosind nu va avea câştig de cauză şi a solicitat răspuns la întrebarea: Care este interesul liderilor sindicali pentru care se opun cu vehemenţă înfiinţării companiilor?

Preşedintele Hidrosind, Decebal Sulea, a declarat că sindicatul pe care îl reprezintă nu este de acord, sub nicio formă ca Hidroelectrica să fie divizată, aceasta fiind supărarea sindicatului. ”Hidroelectrica este o companie profitabilă. Nu văd de ce ar trebui să fie divizată pentru înfiinţarea altor două companii. Cu acest lucru nu suntem de acord. Dacă Hidroelectrica nu va fi divizată nu mai avem atunci nicio problemă. O sesizare pe această problemă am depus şi la Curtea Europeană şi cred că o să ne dea dreptate“, a declarat Decebal Sulea, preşedintele Hidrosind.

„Am atacat în instanţă legea 31“

Sindicatul Hidrosind a atacat în instanţă legea 31 deoarece există vicii după cum spune Decebal Sulea. “Am atacat în instanţă la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă de modificare a legii 31 deoarece există vicii. Este făcută special pentru opoziţiile care există“, a mai declarat preşedintele Hidrosind.

"Formularea unei opoziţii nu are ca efect suspendarea executării fuziunii sau divizării şi nu împiedică realizarea fuziunii sau divizării", se arată în art. 243, alin. (3) al respectivei OUG publicată luni în Monitorul Oficial.

În prezent, există 19 procese intentate de cei care contestă înfiinţarea celor două mari companii energetice Electra şi Hidroenergetica, fapt care bloca înfiinţarea acestora. "Dacă aceste companii se amestecă, nu vom mai avea cum să ştim adevăratul preţ de producţie al energiei", a declarat preşedintele Hidrosind, Decebal Sulea.

Manţog: "Vor în continuare favorizarea băieţilor deştepţi"

Ionel Manţog a declarat că ordonanţa pe care aceştia o reclamă le garantează recuperarea creanţelor şi alte drepturi care li se cuvin, dacă acesta a fost motivul depunerii opoziţiilor. „Rolul opoziţiilor pe care le-au făcut acum câteva luni se referă la recuperarea unor creanţe sau drepturi inventariaseră. Ordonanţa le garantează recuperarea creanţelor şi a drepturilor. Se dovedeşte încă o dată că opoziţiile nu au avut rolul de a le garanta drepturi, ci au avut funcţia de a împiedica înfiinţarea companiilor“, a spus Manţog.

Directorul economic Ionel Manţog a mai spus că cel mai probabil Hidroelectrica doreşte continuarea aceluiaşi mod de lucru: favorizarea băieţilor deştepţi. „Este Hidroelectrica societatea care a inventat băieţii deştepţi? Care a dus profitul din sistem către băieţii deştepţi şi nu spre dezvoltare? Trebuie să clarificăm ce apără. Eu cred că apără modul de lucru de până acum“, a precizat acesta. Susţinătorul companiei Electra a mai spus că demersurile nu au câştig de cauză pentru că judecarea la Curte va dura cel puţin şase luni, iar companiile vor fi deja înfiinţate.

Sulea l-a pomenit şi pe Condescu

În opinia reprezentanţilor Hidrosind, investiţiile anunţate la cele două mari companii vor fi denaturate. "Având  în vedere problemele de la Electrocentrale Deva, Paroşeni, unde trebuie făcute investiţiile de mediu, costurile vor fi denaturate apoi de aceste investiţii, iar preţul energiei va creşte", spun aceştia.

"Suntem de acord cu includerea CNH într-una din companii, însă cum rezolvi problema datoriilo? Marin Condescu se bucura recent de înfiinţarea companiilor. Probabil că aceste companii vor fi sponsor pentru Pandurii Târgu Jiu", a menţionat Decebal Sulea. Gorjean fiind, acesta ştie că CNH nu are nicio treabă cu finanţarea Pandurii, ci SNLO, dar a preferat să amestece lucrurile în conferinţa de presă susţinută la Bucureşti, cu reprezentanţi ai presei centrale.

Demersuri pentru grevă

Decebal Sulea spune că vor face demersuri pentru grevă. "Nu avem nimic de pierdut. Noul ministru nu ne-a dat niciun răspuns încă. Noi milităm ca Hidroelectrica să rămână aşa cum este. Suntem dispuşi să ajutăm celelalte societăţi producătoare. Iar către Guvern, să ştie că suntem dispuşi oricând la discuţii, pe ideea că această societate să rămână aşa cum este", a afirmat Decebal Sulea.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: