Mâncare de post cu linte

Lintea este un aliment mai puţin folosit, deşi proprietăţile sale sunt similare cu cele ale fasolei şi o poate înlocui cu succes. Mâncarea de linte este foarte bună în perioada de post, fiind şi săţioasă dar şi sănătoasă.

Pentru cei care nu agreează ideea de a face fasole pentru că fierbe greu sau din alte motive, o pot înlocui cu linte. Lintea este şi spornică şi sănătoasă fiind un aliment bogat în antioxidanţi, minerale şi acid folic. Este una dintre leguminoasele cele mai uşor de digerat asa că nu ar trebui să o ocolim. Combinată cu orez şi legume ar trebui să fie nelipsită de la mesele sărace în grăsimi cum sunt cele de post. Are un excepţional conţinut de fibre alimentare, solubile dar mai ales insolubile, eficiente în combaterea constipaţiei.

Ingrediente (3 porții)

150 ml ulei

400 g linte

2 cepe

Sare, piper

Mod de preparare: Se spală lintea şi se lasă o noapte în apă rece. A doua zi se schimbă apa şi se fierbe lintea până când se înmoaie. Se scurge de apă apoi se spală, se toacă și se călesc cepele în ulei încins, unde se adaugă lintea fiartă, se presară sare și piper și se lasă pe foc 5-6 minute. Se presară pătrunjel verde, tocat mărunt.

Vizualizări: 1,246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: