Elevă de 10, fără meditații. A învățat într-o școală rurală!

Eleva din comuna gorjeană Bărbătești care a demonstrat că se poate să faci performanță chiar și la țară și fără meditații a avut parte de o surpriză din partea primăriei. A primit un laptop ce îi va fi de un real folos pentru a se pregăti în continuare. În pandemie, în perioada școlii online, Alexandra s-a pregătit singură, acasă, și a primit sfaturi prin telefon de la profesorii de la școală. A luat media 10 la Evaluarea Națională. Adolescenta este un exemplu pentru mulți tineri de vârsta ei și nu stă deoparte nici de muncile din gospodărie.

Alexandra Iordache își dorește să fie admisă la Colegiul Național “Spiru Haret” din Târgu Jiu, la profilul Matematică – Informatică. Iubește matematica și asta se vede și în notele pe care le-a obținut la Evaluarea Națională.

A obținut 10 pe linie fără să facă nici măcar o oră de pregătire. “Mă așteptam să iau o notă mare. Mă așteptam și ca subiectele să fie mai grele, dar le-am rezolvat pe toate. Nu mă așteptam să fie totuși nota maximă, dar mă așteptam la o notă mare. M-am pregătit mult. Am învățat cât am putut de mult. Sunt foarte fericită că am reușit să iau media 10 și fără pregătire și am demonstrat că se poate. Nu am făcut nici măcar o oră de pregătire la nicio materie. Eu am învățat foarte mult acasă în pandemie. Sunt foarte bucuroasă și le mulțumesc domnilor profesori, învățătorilor, domnului primar pentru tot. Învăț, îi mai ajut pe părinți. Îi ajut la de toate prin gospodărie, la tot ce pot”, a mărturisit Alexandra Iordache.

Familia este mândră de ea. Mai ales sora mai mică pe care Alexandra o ajută să înțeleagă mai bine fracțiile și ecuațiile. „Suntem foarte mândri de ea. Sperăm să aibă, în continuare, rezultate la fel de bune. Sinceră să fiu, fără niciun fel de pregătire, fiind și în pandemie, nu mă așteptam să ia chiar 10 pe linie. Ea era de 10 la școală, dar a reușit singură să învețe și să ia media 10. S-a pregătit și ea, a mai ajutat-o și pe sora ei care învață destul de bine și este și un sprijin foarte mare pentru gospodărie, ne ajută la treburi”, a spus Nadia Iordache, mama Alexandrei.

Drept recompensă din partea autorităților locale, Alexandra a primit un laptop. „Suntem foarte mândri de ea. A fost o clasă de excepție, dar Alexandra a excelat. Îi dorim tot binele din lume și să ne facă mândri în continuare de performanțele ei. Am propus Consiliului Local și am stabilit să îi facem cadou un laptop deoarece ea a învățat în pandemie de pe un telefon pe jumătate stricat. Am stabilit în Consiliul Local, că e dreptul fetei și obligația noastră să participăm la dezvoltarea acestei fetițe. Provine dintr-o familie modestă, oameni gospodari, niște părinți extraordinari. I-au lăsat să învețe carte pe copii, învață carte singuri. Este și aportul profesorilor. Fetița mai are o soră care se ridică la acest nivel și sperăm să ne aducă și ea multe bucurii”, a declarat primarul din Bărbătești, Adrian Mangu.

„Aveam nevoie de un laptop. Al nostru se stricase și chiar aveam nevoie”, a fost reacția Alexandrei.

Vizualizări: 4,740

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: