Elevă în comă. Alertă la școala în care studiază

O fetiță de 10 ani din Rovinari este în stare gravă la un spital din București, fiind diagnosticată cu encefalită acută. Fata este elevă la o școală din Rovinari și, pentru că boala este virală, medicii Direcției de Sănătate Publică Gorj au dispus măsuri asfel încât să prevină îmbolnăvirea altor copii.

Fata a început să se simtă rău la sfârșitul lunii martie. Părinții au dus-o la medicul de familie care i-a prescris un tratament pentru viroză respiratorie. A mers acasă după care s-a simțit din ce în ce mai rău. În data de 2 aprilie, copila s-a prezentat la Camera de Primiri Urgențe de la Spitalul Rovinari.

De aici a fost transferată la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. ”Era confuză. Au chemat infecționistul, au chemat neurologul. A fost dusă pe ATI, a făcut convulsii tonico-clonice, cu febră 39, și după aceea s-a stabilit să fie transferată la București, la ”Marie Curie”. Am înțeles că, deocamdată, starea este staționară. Este tot în comă, dar foarte multe nu știm. A fost o suspiciune de encefalită, cu lichid clar. Ulterior s-a stabilit că este o encefalită acută”, a precizat  Larisa Panduru, medic în cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Fata este talentată, fiind premiată la multe concursuri de muzică populară. Studiază la o școală gimnazială din Rovinari, motiv pentru care autoritățile au dispus măsuri. ”Nu este la fel de contagioasă ca meningita. Este virală, cum sunt virozele. Toată lumea poate să ia. Probabil a avut și organismul mai... deci toate sunt într-un fel contagioase, dar nu așa de grav cum este meningita, cum a avut copilul de la Motru. Nu se impun metode cum sunt cele care au fost cu meningococ. Este un grad de transmisibilitate, dar nu ca atunci. Oricum, fata a fost în vacanță, este ”Școala Altfel”. O să vorbim, o să se facă preventiv curățenie, dezinfecție. Boala se face de la viruși, pot să fie o mulțime de viruși banali”, a mai spus medicul DSP Gorj.

Rămâne de văzut cum va evolua starea fetiției. Medicii gorjeni trag speranțe că micuța rovinăreancă își va reveni și nu va rămâne cu sechele.  

Vizualizări: 8,622

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: