Încă patru reținuți după perchezițiile de săptămâna trecută

Poliția anunță că a mai făcut patru rețineri în dosarul privind spălare de bani și evaziune din afaceri cu materiale reciclabile, în care săptămâna trecută au fost 30 de percheziții pe raza județelor Gorj, Mehedinți, Ilfov, Teleorman și în București. Zilele trecute a mai fost reținut 24 de ore un afacerist din Strehaia.

Din probatoriul administrat în dosar a rezultat faptul că aceste persoane, în perioada 2016 – 2017, prin intermediul unor societăți comerciale, au creat un circuit fictiv prin care prestau servicii de colectare și valorificare deşeuri, pe care le comercializau către reciclatori finali, încasând o suma de peste 12.000.000 lei și au înregistrat în contabilitate achiziții fictive, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale faţă de bugetul consolidat al statului. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate și a prejudiciului creat.

În cursul zilei de astăzi, persoanele reținute urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu propuneri legale.

Vizualizări: 2,168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: