Elevi din Gorj, admiși la liceele militare

Doisprezece elevi din Gorj au fost admiși la colegiile militare din Craiova și Alba Iulia. În total, 23 de absolvenți de clasa a VIII-a au dat examen, primul picat fiind un elev de la Motru, cu media 7.58.

Cel mai bun punctaj l-a obținut un absolvent al Școlii Gimnaziale „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, având media 9,95. El a optat pentru Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, având a patra medie din liceu.

La acest liceu urmează să se pregătească alți șase gorjeni. Următoarea medie îi aparține unei eleve din Bumbești-Jiu – 9,71. Alte două colege de la Școala Gimnazială nr. 1 Bumbești-Jiu au optat pentru o carieră militară la acest colegiu. Ultima medie de admitere, 8,29, îi aparține unui absolvent al Școlii Gimnaziale „George Uscătescu” din Târgu-Cărbunești.

În schimb, la liceul militar din Craiova au fost admiși cinci elevi. Cea mai mare medie (9,20) îi aparține unui absolvent al Școlii Gimnaziale „Gheorghe Tătărescu” din Târgu Jiu. Ultimul gorjean intrat are media 7,93 și provine de la Școala Gimnazială nr. 1 Poiana – Turburea.

Până luni, la ora 15.00, elevii admiși au obligația de a-și confirma locul ocupat.

Înainte de Evaluarea Națională, elevii au susținut un test grilă de verificare a cunoştinţelor la Matematică şi Limba şi literatura română. Ponderea notei la testul grilă este de 80% în calculul mediei finale de admitere în cele cinci colegii militare din țară.

Vizualizări: 9,240

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: