Elevii din Aninoasa, duşi la şcoală de consilierul personal al primarului

Câteva sute de copii din comuna Aninoasa sunt duşi la şcoală zilnic de către consilierul personal al primarului. Pentru că localitatea a fost cadorisită în toamna anului trecut de mai-marii de la centru cu un al doilea microbuz pentru elevi din comună, iar primăria nu avea şoferi câte microbuze, consilierul primarului Ilie Petroi a fost cel delegat să transporte copiii la şcoală. Acum primăria caută să angajeze un şofer care să preia această sarcină.

Primăria Aninoasa a scos la concurs postul de şofer pe microbuzul şcolar, la aproape o jumătate de an de când a primit autovehiculul. 10 microbuze şcolare au fost distribuite localităţilor din Gorj, anul trecut în luna septembrie, chiar la deschiderea noului an şcolar, cheile fiind înmânate de premierul Victor Ponta. Printre comunele beneficiare s-au numărat şi unele care nici nu aveau personal specializat pentru transportul elevilor, aşa cum s-a întâmplat la Albeni. La Slivileşti microbuzul cel nou este condus de excavatorist. La Aninoasa, primarul şi-a delegat consilierul personal pentru a se ocupa de transportul elevilor cu noul microbuz şcolar. „Avem cel de-al doilea microbuz şcolar care în momentul de faţă funcţionează, dar funcţionează în sensul că un angajat a primit o dispoziţie şi nu prin ocuparea postului respectiv. Până acum s-a ocupat de acest lucru consilierul meu personal”, a declarat Ilie Petroi, primarul comunei Aninoasa.

În Aninoasa sunt 500 de copii care fac naveta în fiecare zi în care au cursuri. Microbuzul pentru care primăria caută acum şofer trebuie să preia cam jumătate din elevii din comună, de pe ruta Costeşti-Groşerea-Aninoasa, circa 8 km pe sens, spune primarul Ilie Petroi. Postul scos acum la concurs de primăriei este de recrutare, pe perioadă nedeterminată. Termenul limită de depunere al candidaturilor este data de 10 aprilie.

Şi la Stoina este nevoie de şofer pe microbuz

Nu doar primăria Aninoasa are nevoie de şofer pe microbuzul şcolar. Şi la Stoina este nevoie, autorităţile făcând demersuri în această perioadă pentru angajarea unei persoane care să ocupe această poziţie. Autorităţile cer de la candidaţi să aibă studii medii liceale, atestat profesional transport persoane, posesor al unui permis de conducere valabil care sa cuprindă categoria D şi minim 2 ani vechime in specialitatea de şofer sau conducător auto. Candidaţii vor trebui să treacă prin mai multe probe: în data de 27 aprilie va avea loc proba scrisă, iar în 28 aprilie-proba interviului dar şi proba practică.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: