Intrarea ansamblului Brâncuşi în patrimoniul UNESCO, amânată

Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, nu mai este atât de sigur că ansamblul monumental Calea Eroilor va fi inclus în patrimoniu UNESCO anul acesta.

Edilul spune că totul depinde de demersurile pe care le fac autorităţile de la centru în acest sens. „Dacă dăm timpul înapoi, ne aducem cu toţii aminte că a fost vorba de cel mai devreme anul 2015. Se fac eforturi foarte mari de Ministerul Culturii, Ministerul de Externe, ca anul în care ansamblul de la Târgu Jiu va intra pe lista UNESCO să fie 2015, dar tot aşa de bine poate să fie şi 2016. Deocamdată această problemă este la nivel guvernamental, cât şi la nivelul preşedinţiei. Este vorba de insistenţele care trebuie să vină din partea Ministerului de Externe, cât şi din partea instituţiei prezidenţiale pe linie diplomatică”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

Autorităţile locale, prin intermediul Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncişi”, au organizat evenimente anul trecut în care s-au folosit de expresia „2015-Calea Eroilor în patrimoniul Mondial UNESCO”. Acest lucru contrazice spusele primarului de mai sus. Iată un pasaj dintr-o informare de pe site-ul Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncişi”, publicată în data de 19 august 2014. „La jumătatea lunii august, Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” împreună cu Consiliul Local şi Primăria Târgu-Jiu a organizat un nou eveniment cultural remarcabil, dedicat înscrierii Ansamblului Monumental de la Târgu-Jiu în UNESCO. Sub genericul „2015-Calea Eroilor în patrimoniul Mondial UNESCO”, în perioada 16-17 august s-au desfăşurat mai multe acţiunii culturale cu scopul de a face cunoscute comunităţii locale, şi nu numai, implicaţiile privind înscrierea monumentelor în Lista Patrimoniului Mondial”.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: