Tratament gratuit la Bala pentru bătrânii din centrul Suseni

Zece bătrâni de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni sunt răsfăţaţi de conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, instituţia în subordinea căreia funcţionează acest centru. Vârstnicii au fost trimişi să se trateze gratuit la Bala, staţiune de tratament balnear din judeţul Mehedinţi. Beneficiarii centrului de la Suseni vor sta la Bala 16 zile şi sunt însoţiţi de cadrele medicale din unitate.

Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni găzduieşte în prezent 87 de bătrâni şi adulţi cu probleme de sănătate veniţi din mai toate localităţile din Gorj. O parte din aceştia, cei care se pot deplasa, au beneficiat o excursie în staţiunea mehedinţeană Bala. Staţiunea dispune de rezerve apreciabile de apă minerală şi nămol terapeutic, fiind profilată pe cura internă şi externă. „Noi avem în staţiune la Bala 10 bătrâni trimişi de aici. S-a ocupat de această activitate conducerea Direcţiei Generale. Bătrânii stau gratuit acolo, transportul ni l-au asigurat cei de la staţiune. Mai sunt şi patru persoane de la centrul de Dobriţa. Sunt asistaţi de 2-3 infirmiere şi asistente de la noi. Stau câte patru zile cadrele medicale, marţi dimineaţă am trimis tura care trebuie schimbată. Bătrânii au plecat pe data de 24 martie. Acolo fac tratament pentru reumatism şi vor face diferite proceduri”, a declarat Stelian Luca, şeful Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni. 

Şi alţi bătrâni vor merge gratuit să se trateze în staţiunea Bala, spune conducerea centrului. Astfel de plecări vor fi organizate în fiecare sezon. Chiar şi bătrânii care au mers în această primă tranşă vor mai putea beneficia de tratament balnear în lunile următoare.

Bătrânii şi adulţii care au rămas la centru pot merge acasă de sărbătorile pascale. Conducerea centrului spune că patru beneficiari au solicitat să facă sărbătorile în mijlocul familiei, iar cererile vor fi aprobate dacă aparţinătorii se vor angaja să răspundă de starea de sănătate a bătrânilor respectivi. Cei care vor rămâne însă în unitate vor fi şi ei răsfăţaţi. „De sărbători avem un program special. Psihologii şi educatorii noştri se ocupă de organizarea de spectacole. Vin formaţii de muzică populară, am luat legătura cu primăria Runcu, care va trimite o formaţie de muzică populară. Masa este una tradiţională, cu ouă roşii şi miel la tavă”, a mai spus Stelian Luca, şeful centrului.

În cadrul centrului prestează activitate circa 80 de salariaţi, cadre medicale şi personal auxiliar.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: