Elevii din Motru primesc bursele pe doi ani

Primăria Municipiului Motru a virat 417.000 de lei pentru plata burselor ce se vor acorda elevilor care urmează cursurile unităților școlare de pe raza localității. Bursele sunt aferente anilor școlari 2017-2018 și 2018-2019.

Primăria a achitat integral sumele în conformitate cu solicitările directorilor unităților de învățământ de pe raza municipiului, anunță instituția publică într-un comunicat.

Plata burselor către elevi se face în această săptămână, iar cuantumul acestora, stabilit prin hotărâre de consiliu local, este de 100 de lei/lună - bursă de performanță, bursă de merit – 30lei/lună, bursă de studiu -30lei/lună și bursă socială – 30lei/lună.

Marți, mai mulți părinți ai elevilor de la Colegiul Național ”George Coșbuc” au sesizat că elevii nu au primit bursele în întregime, iar primăria a demarat verificări. "Dacă se confirmă informațiile, iar conducerea unității de învățământ nu a calculat corect sumele necesare, Primăria municipiului Motru va completa sumele astfel încât elevii să nu fie afectați și să beneficieze de cuantumul integral al burselor", a comunicat primarul Gigel Jianu.

Vizualizări: 2,119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: