Primarul Bîrcă, împotriva defrișărilor: Anul acesta, a fost jaf!

Primarul comunei gorjene gorjene Turburea face un nou apel la Poliție și la Prefectura Gorj să fie luate măsuri pentru stoparea defrișărilor. Primarul Ion Bîrcă nu se referă doar la tăierile ilegale de pădure, ci și la cele făcute cu toate actele necesare. Acesta mai atrage atenția că ar trebui făcute și plantări în golurile lăsate în pădure.

Primarul Ion Bîrcă a făcut și calcule. În ultimii trei ani, s-au tăiat peste opt mii de metri cubi de lemne din pădurile aflate pe suprafața localității Turburea. „Strigătul acesta de revoltă îl am de 5-6 ani. Am spus în continuu de fiecare dată. Chiar mi-e milă de pădure, îmi pasă de comuna mea. S-a tăiat foarte mult. Am făcut niște socoteli. Sunt peste opt mii de metri cubi tăiați numai în Turburea. Anul acesta, a fost jaf în Turburea. În continuu, se formează parchete, se fac licitații, se taie lemne la greu. Ca și acte, am avut o discuție și cu cei de la Poliție. Păi tu îi dai doar un aviz de însoțire a mărfii. Ce înseamnă? Avizul care atestă că sunt lemne în căruța aceea! Dar bonul fiscal unde este? Sunt multe lucruri nepuse la punct și nu cred că voi reuși eu. Cred că va rămâne tot un strigăt de alarmă”, a spus primarul din Turburea.

În locul cioatelor rămase în pădure, primarul Bîrcă și-ar dori să vadă și acțiuni de plantare. Acest lucru nu s-a mai făcut de multă vreme, spune primaru: „Turburea are 2.300 de hectare de pădure. 1.100 de hectare sunt în subordinea Ocolului Silvic Turceni. Eu zic că un pădurar are un singur rol, de a păzi un bun al nostru. Eu vorbesc de pădurarii din Turburea. În doi, trei ani, o să avem terenuri de fotbal în pădure. Mai sunt câțiva copaci în unele zone. Haideți să vedem și o plantație, să vedem dacă au plantat cât au tăiat. Să facă igienizarea, le scoatem la marginea pădurii și le dăm la oameni”.

Între timp, Bîrcă are în plan să strângă semnături pentru a stopa defrișările din comuna sa. Mai mult, are în plan să filmeze mașinile încărcate cu lemne și să alerteze polițiștii.

Galerie foto



Vizualizări: 732

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: