La 100 de ani, tanti Neta din Săcelu are planuri de viitor

Ana Diaconescu, sau tanti Neta, aşa cum o ştiu localnicii din Săcelu, a fost sărbătorită luni de familie şi de autorităţile locale. A împlinit 100 de ani şi, chiar dacă viaţa nu i-a fost una uşoară, a reuşit să treacă peste greutăţi, iar acum are ce povesti. Tanti Neta are planuri de viitor.

Ana Diaconescu s-a născut în comuna Săcelu în urmă cu 100 de ani, într-o familie numeroasă, fiind 9 fraţi la părinţi. A fost căsătorită şi are o fată cu care locuieşte. Nu duce însă lipsă de nepoţi şi strănepoţi care i-au umplut şi luni casa pentru a-i fi alături la celebrarea unui secol de viaţă.

Şi autorităţile locale i-au fost alături şi i-au acordat o diplomă aniversară din partea primăriei Săcelu. "Am participat astăzi cu emoţie la un eveniment unic în viaţa unui om, alături de familie şi prieteni, am ascultat poveşti incredibile şi am primit poveţe de la tanti Neta la împlinirea vârstei de 100 de ani", a precizat primarul Florin Jurebie.

Tanti Neta şi-a amintit lucruri frumoase, dar şi triste şi a dezvăluit secretul vieţii. "Ne-a spus că a fost foarte supărată în momentul în care i s-a luat pământul şi, deşi iniţial s-a opus acestui demers, a cedat în cele din urmă, pentru că îi era persecutată fiica. Cel mai fumos moment din viaţa ei spune că a fost atunci când i s-au retrocedat terenurile, pentru că din ele a trăit o viaţă. A muncit la câmp şi a consumat multe fructe şi dulciuri făcute natural", a mai precizat primarul din Săcelu.

Ana Diaconescu este sănătoasă, dar anii atârnă greu şi îi fac deplasarea puţin anevoiasă, însă nu se dă bătută. La 100 de ani are planuri de viitor. "Până acum 2 ani s-a ocupat de cei 20 de stupi pe care-i are împreună cu fiica. Acum a rămas numai cu grădina de care are grijă. Ne-a spus că, dacă ar şti că mai trăieşte 5 ani, este dispusă să coboare din pod războiul de ţesut şi să se apuce de treabă", a mai povestit primarul.

Tanti Neta locuieşte împreuna cu fiica şi este foarte des vizitată de nepoţi şi strănepoţi.

Vizualizări: 1,294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: