Cum se pregătesc mușcatele de hibernare și la ce temperatură rezistă iarna!

Mușcatele au nevoie de atenție deosebită și în timpul iernii. Chiar dacă sunt flori foarte rezistente, nu trebuie să le ignorăm așa că e bine să le pregătim de hibernare.

Păstrarea mușcatelor într-o stare cât mai bună peste iarnă este o adevărată provocare pentru cei care iubesc florile.

La primul semn de răcire a vremii, undeva la finalul lunii octombrie sau începutul lui noiembrie, chiar dacă mușcatele de pe terasă încă sunt pline de flori, tăiați o parte din acestea și puneți ghivecele într-o încăpere luminoasă și cu temperaturi care să nu ajungă la 0 grade Celsius în cazul celor drepte, iar pentru cele curgătoare să nu fie sub 5 grade Celsius.

Un lucru pe care trebuie să-l cunoașteți este că mușcatele curgătoare sunt mai sensibile decât cele drepte și nu trebuie depozitate în pivniță. Acestea au nevoie de lumină și de un spațiu aerisit.

Înainte de a băga mușcatele la adăpost, tăiați lăstării cu flori sau fără. Numărați cepii și coardele după muguri, apoi tăiați ramurile florii la 2-4-6 ochi. Este important să păstrați doar structura puternică. Ramurile firave sau cele verzi putrezesc sau se usucă în timpul iernii.

Pe timpul iernii mușcatele nu au nevoie de foarte multă apă. Este recomandat să uzi mușcatele de maxim două ori pe lună și nu foarte abundent. De asemenea, este bine de știut că mușcate nu rezistă la temperaturi negative.

Atât timp cât solul este umed, însă fără a permite băltirea apei, mușcatele nu vor avea probleme pe perioada iernii. În schimb, dacă planta este udată excesiv, pot apărea paraziți la nivelul rădăcinii, cauzând putrezire.

În încăperea în care păstrați mușcatele temperatura nu trebuie să depășească 10-14 grade și să nu fie sub 5 grade Celsius. Puteți pune mușcatele într-o pivniță sau într-un garaj bine izolat.

Mușcata hibernează pe timpul iernii, de aceea nu are nevoie de elemente nutritive suplimentare pentru a se hrăni. În schimb, dacă este necesar, puteți schimba pământul primăvara, când scoateți mușcatele afară.

Galerie foto


Vizualizări: 1,859

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: