Elevii merituoşi ai Liceului Tehnologic Ţicleni, trimişi la specializare în străinătate

Şi anul acesta, Liceul Tehnologic din Ţicleni vine cu o ofertă atractivă pentru absolvenţii claselor a VIII-a, dar şi pentru cei care doresc să urmeze cursurile post-liceale. În anul şcolar 2014-2015 sunt disponibile trei clase de a IX-a, pentru profilurile teoretice şi mai ales pentru cele tehnologice. În plus, vor exista şi trei clase pentru cei care doresc să urmeze şcoala de maiştri.

Liceul Tehnologic din Ţicleni este una dintre unităţile de învăţământ cu tradiţie în Gorj. Este în plină dezvoltare, în ultimii doi ani beneficiind de numeroase investiţii, realizate cu sprijinul primăriei. Atât clădirile liceului cât şi atelierele şcolare au fost modernizate, iar baza sportivă va fi dotată în vară cu două terenuri multifuncţionale, cu tribune noi. Dispune inclusiv de un amfiteatru modern, cu o capacitate de peste 100 de locuri.

Absolvenţii de gimnaziu care vor opta pentru această unitate de învăţământ vor avea posibilitatea să se perfecţioneze în străinătate dacă vor avea rezultate bune la învăţătură. “Şcoala noastră este implicată într-o serie de proiecte europene, am derulat luna trecută un proiect de mobilitate Leonardo da Vinci cu 16 elevi de la profilul matematică-informatică. Timp de trei săptămâni au făcut un stagiu de practică la un liceu din Portugalia. Avem elevi foarte buni. Anul acesta 3 elevi au obţinut rezultate remarcabile la olimpiadele şcolare, iar alţii s-au situat pe poziţii fruntaşe la diverse concursuri şcolare”, a declarat Mihai Istrate, directorul Liceului Tehnologic Ţicleni.

Ofertă educaţională

În anul şcolar 2014-2015, Liceul Tehnologic din Ţicleni vine în întâmpinarea absolvenţilor de gimnaziu cu trei clase de a IX-a, cu câte 28 de locuri fiecare. Cei care vor dori să urmeze cursurile liceale la seral se pot înscrie la clasa din domeniul mecanic. „Oferta educaţională a liceului nostru conţine trei clase de liceu zi, dintre care una în filiera teoretică, profilul real matematică-informatică intensiv şi două clase în filiera tehnologică. În profilul tehnic avem specializări în operator tehnică de calcul şi în domeniul electric. De asemenea, avem şi învăţământ seral, o clasă în domeniul mecanic şi, foarte important, în fiecare an noi punem la dispoziţie şi învăţământ postliceal, în şcoala de maiştri, asigurăm două profile foarte cerute pe piaţa forţei de muncă, avem două clase de maistru mecanic şi una de maistru sondor la forajul sondelor”,  a precizat directorul unităţii de învăţământ, Mihai Istrate.

Totodată, a mai fost înfiinţată şi o clasă de şcoală profesională, în domeniul mecanic.

DOTĂRI

Liceul dispune de şase laboratoare: de fizică, chimie, foraj, electrotehnic, mecanic şi desen tehnic, două cabinete de informatică dotate cu 50 de calculatoare conectate la internet, patru ateliere, o bibliotecă unde se regăsesc peste 20.000 de volume, o sală de sport, bază sportivă formată din două terenuri de sport, un cabinet de consiliere şcolară, dar şi un amfiteatru. 

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: