Ţicleni: Primarul vrea înfiinţarea unei benzinării. Consilierii se opun!

Primarul oraşului Ţicleni, Constantin Radu, şi-a propus înfiinţarea unei benzinării în centrul oraşului pe un teren care în prezent este folosit drept parcare, spaţiul nefiind amenajat corespunzător. Edilul spune că înfiinţarea acestei benzinării ar aduce numai beneficii, atât pentru comunitate, cât şi pentru bugetul local. Prin înfiinţarea acestui amplasament s-ar crea şi locuri de muncă, iar primăria nu ar mai trebui să aloce bani pentru amenajarea spaţiului care strică aspectul centrului oraşului. Consilierii locali nu sunt însă de acord cu primarul şi s-au opus când acesta a încercat să aprobe prin hotărâre de consiliu concesionarea terenului în cauză.

Două societăţi s-au arătat interesate să înfiinţeze o benzinărie pe terenul în suprafaţă de circa 20 de ari,  aflat în vecinătatea primăriei Ţicleni. Este vorba de Lukoil şi Petrom. La nivel localităţii există o singură staţie PECO, care nu este disponibilă non-stop, astfel încât cetăţenii din zonă să poată alimenta autoturismele la orice oră, atunci când au nevoie. Pentru că terenul în cauză este neamenajat, iar reconfigurarea lui ar costa bani grei, care trebuie alocaţi, evident, din bugetul local, primarul s-a gândit că cel mai bine pentru comunitate ar fi să se înfiinţeze o benzinărie, care ar da de lucru la 10-15 localnici, şi, totodată, cetăţenii nu vor mai fi nevoiţi să meargă până la Târgu Cărbuneşti pentru a alimenta autoturismele. „Am avut pe ordinea de zi miercuri în şedinţa de consiliu înfiinţarea unui PECO modern într-o parcare care este neamenajată. Doream să concesionăm terenul către o firmă de profil, dar îmi trebuiau două treimi din voturi şi n-am avut decât şase voturi. Benzinăria ar fi una dintre cele mai moderne, cu sistem de încălzire al combustibilului pentru perioada de iarnă şi de răcire pe perioada de vară. Ar avea şi spălătorie, gaz, ar fi amenajată cu gard viu şi pavele”, a declarat primarul oraşului Ţicleni, Constantin Radu.

Apel către cetăţeni

Din cei 15 consilieri locali, 9 s-au opus realizării acestei investiţii. Primarul din Ţicleni crede în continuarea că investiţia ar fi una care ar aduce numai beneficii comunităţii şi spune că nu se va lăsa cu una,cu două, şi va supune spre aprobare consilierilor proiectul de hotărâre privind concesionarea terenului, până ce aceştia vor fi de acord. Mai mult, edilul face apel la cetăţeni pentru a-l sprijini în demersul său. „Fac apel la cetăţenii din Ţicleni, pentru că la următoarea şedinţă îl voi scoate din nou pe ordinea de zi acest punct, să vină să vadă şi dânşii pe cine au ales din consiliul local, care se opun înfiinţării unor locuri de muncă. Dacă nu rezolvăm această problemă, trebuie să luăm o măsură cu terenul, să-l pavăm, să-l betonăm, ne-ar costa 150 mii lei. Nu se poate să rămână aşa, este în centrul oraşului şi arată urât”, a mai spus primarul.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: