Padeş: Cetăţenii afectaţi de inundaţii, sprijiniţi de autorităţile locale

Zeci de gospodării şi terenuri din comuna Padeş au fost inundate din cauza ploilor căzute în ultimele zile. Cele mai multe gospodării afectate sunt în satul Apa Neagră. Autorităţile locale fac toate demersurile pentru a scoate apa din curţile şi casele oamenilor, în cel mai scurt timp. Angajaţii primăriei au intervenit ieri pentru a înlătura apa care a inundat circa 10 case situate în satul Cloşani.

Una dintre gospodăriile afectate este cea a Valericăi Stângu, din satul Cloşani. Urmare a precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă, apa s-a scurs de pe versanţi, viitura colmatând canalul de scurgere, blocând astfel trecerea apei. Astfel, mai multe locuinţe din zona intersecţiei cu Motru Sec au fost inundate. „Din cauza ploilor, au venit ogaşele de pe dealuri şi ne-au inundat. Este foarte multă apă de scos din curte, tot ce am cultivat este sub apă. Au venit de la primărie şi au mai tras din apă cu pompele. Şi vecinii mei sunt afectaţi de inundaţii”, a spus Valerica Stângu.

Pentru rezolvarea problemei din satul Cloşani, primarul Mihăiţă Troacă s-a deplasat ieri dimineaţă la faţa locului pentru a căuta o soluţie, astfel încât, de aici înainte, gospodăriile să nu mai fie inundate. „Este o problemă reală de vreo 10 ani la intersecţia dintre Motru Sec şi Cloşani. Trebuie să canalizăm apa, să băgăm nişte tuburi şi sper ca în 2-3 zile să rezolvăm problema pentru ca pe viitor să nu mai fie afectate gospodăriile oamenilor din comună”, a spus primarul.

primar_pades_localnici

Alte câteva zeci de gospodării din mai multe sate ale comunei Padeş au fost inundate zilele acestea. Administraţia locală a luat măsuri de urgenţă pentru remedierea problemelor. Angajaţii primăriei lucrează zi şi noapte pentru a scoate apa din locuinţe şi din curţi. S-a intervenit cu buldo-excavatoare şi cu motopompe. Localnicii din Padeş spun că de mai bine de 10 ani nu au mai avut parte de asemenea precipitaţii.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: