Elevii unui colegiu din Motru, mutaţi cu forţa la altă şcoală

Un scandal de proporţii s-a iscat la Motru, asta după ce în şedinţa de Consiliu Local de săptămâna trecută consilierii au votat pentru mutarea claselor primare de la Colegiul Naţional "George Coșbuc" la Școala nr. 2. Propunerea a fost a consilierului independent Ion Sanda, care este și director al Școlii nr. 2, care s-a bucurat în acest demers de susținerea consilierilor locali, cu excepţia celor liberali. Inspectoratul Şcolar a cerut anularea hotărârii.

Prin mutarea claselor 0-V de la Colegiul Național "George Coșbuc" la Școala nr. 2 este clar că bugetul liceului ar fi fost diminuat, dat fiind faptul că unitățile școlare sunt finanțate în baza costului per elev. Ion Sanda a explicat că a venit cu această propunere pentru că numărul elevilor de la școala primară a scăzut în ultimii ani, iar unitatea pe care o conduce are condiții mai bune de studiu în comparație cu liceul. A spus că nu este vorba de un interes personal în acest caz, pentru că anul viitor se va pensiona.
Propunerea lui Sanda a stârnit nemulţumiri în rândul conducerii Colegiului. Directorul Rodica Păuna a spus că este vorba de o eroare și că astfel de modificări pot fi făcute numai de către conducerile unităților școlare. Primarul de la Motru s-a opus acestei iniţiative. Gigel Jianu crede că o astfel de modificare în reţeaua școlară poate fi făcută numai după organizarea unei dezbateri publice în care să fie consultate toate părțile.
Chiar dacă aleşii locali au avizat trecerea claselor primare de la Colegiul Național "George Coșbuc" la Școala nr. 2, hotărârea nu are nicio valoare. Inspectorul școlar Georgeta Popescu a spus că astfel de proiecte pentru modificarea rețelei școlare ar fi trebuit depuse până în data de 13 ianuarie la ISJ Gorj și că oricum la Motru nu au fost respectate procedurile. Inspectoratul Școlar trebuia să avizeze proiectul mai întâi și mai apoi să fie dată hotărârea de Consiliu Local. În aceste condiţii, responsabilii de la ISJ Gorj au cerut anularea hotărârii de Consiliu Local. "ISJ Gorj a înaintat către Consiliul Local Motru, către primăria Motru și către Prefectura Gorj o adresă prin care solicită anularea hotărârii Consiliului Local nr.2 din 13 ianuarie, fiind dată cu încălcarea prevederilor legale", a declarat inspectorul școlar Georgeta Popescu.

Vizualizări: 5,351

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: